Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
Αγριεύει ο καιρός από απόψε με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους. Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία με καταιγίδες.

Μετά τις λιακάδες των τελευταίων ημέρων νέο κύμα κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει από το πρωί να επηρρεάζει τη χώρα.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι έντονα

Οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες ξεκίνησαν από την Ηπειρο και την Κέρκυρα  τώρα βαδίζουν νοτιότερα στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και την Καλαμάτα και το βράδυ και κυρίως τη νύχτα θα επεκταθούν και ανατολικότερα. Δηλαδή στα βόρεια ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο 8 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ το βράδυ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι και μετά και κυρίως το απόγευμα θα γυρίσουν σε νοτιάδες 3 με 5 μποφόρ. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια τη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 17 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 7 εως 19 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 10 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα το πρωί όμως από το απόγευμα και μετά θα αρχίσει να συννεφιάζει ενώ το βράδυ και κυρίως τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε το πρωί σχετικά καλό καιρό, απο το μεσημέρι όμως τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και αργότερα προς το βράδυ δεν αποκλείεται να βρέξει κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα την Τετάρτη

Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν πρώτα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στην Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία, την Κέρκυρα και τη δυτική Στερεά Ελλάδα, δηλαδή Αιτωλοακαρνανία, Πρέβεζα, Αρτα, Ηγουμενίτσα και Γιάννενα θα ειναι οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος που κυρίως στα ηπειρωτικά θα συνοδεύεται από βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ αλλά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο λόγω των νοτιάδων,  θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 19 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 10 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Στις νοτιότερες περιοχές του νομού οι βροχές θα είναι ηπιότερες. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν εως το απόγευμα. Οι νοτιάδες θα πνέουν με ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές το πρωί αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 18 βαθμούς κελσίου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...