Νέα επική ανατροπή από τον Ατρόμητο

ΝΙΚΗΣΕ 4-3 ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες από την εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 απέναντι στην ΑΕΚ (από 2-0) και ο Ατρόμητος όχι απλά το ξαναέκανε, αλλά το… παράκανε!  

Παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 από το 27’ και 3-1 από το 73’, οι Περιστεριώτες όχι απλά δεν το έβαλαν κάτω, αλλά έφτασαν σε μία επική ανατροπή, πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο τελευταίο 20λεπτο,  φεύγοντας με μία απίστευτη νίκη με 4-3 από την Τούμπα.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε το ματς με… φόρα από το παιχνίδι με την Φιορεντίνα, όμως… λύγισε από τους τραυματισμούς (3 αναγκαστικές αλλαγές, ανάμεσα σε αυτές του Γλύκου αλλά και του κορυφαίου στο α’ μέρος, Ροντρίγκες), και… κατέρρευσε μετά την αποβολή του Κάνιας στο πέναλτι του 73′.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό στη Φλωρεντία, ο ΠΑΟΚ έδειξε με το καλημέρα  στον Ατρόμητο πως δεν αστειεύεται, ξεκινώντας φουριόζος το παιχνίδι, αφού στην πρώτη του φάση, κατάφερε να σκοράρει. Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Δικέφαλο που είχε κατοχή, φάσεις, δοκάρι και ένα ακόμα γκολ, κόντρα σε έναν Ατρόμητο που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει.

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Βλάνταν Ιβιτς είδε τον Γκάρι Ροντρίγκες να είναι ασταμάτητος, με τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό, να κάνει τα πάντα για την ομάδα του στο γήπεδο.

Μόλις στο 3’ ο Αφρικανός με καρφωτή κεφαλιά, αξιοποίησε την σέντρα του Πέλκα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος, είχε την πρώτη και μοναδική του τελική στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ του Τόνσο να καταλήγει στην αγκαλιά του Γλύκου, ο οποίος επτά λεπτά αργότερα, αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο (ενοχλήσεις στον προσαγωγό), δίνοντας τη θέση του στον Μπρκιτς.

Η συνέχεια άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον ΠΑΟΚ που έβγαζε φάσεις όποτε ήθελε στην άμυνα του Ατρομήτου. Σε μία από αυτές ο Κουλούρης, πέτυχε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, με τον Ελληνα επιθετικό να φτάνει τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα.

Ένα γκολ που έδωσε… αέρα στον νεαρό άσο του Δικεφάλου, που στη συνέχεια, είχε και δοκάρι (40’), ενώ στο 30’, έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν προ κενής εστίας και μετά από εξαιρετική ασίστ του Ροντρίγκες, δεν σημάδεψε σωστά με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ στο σουτ που επιχείρησε.

Ο ΠΑΟΚ που έχασε λόγω τραυματισμού τον καλύτερό του παίκτη στο παιχνίδι, τον Γκάρι Ροντρίγκες (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο), είδε την εστία του να παραβιάζεται στην πρώτη ουσιαστικά απειλή του Ατρομήτου στα καρέ του. Σκόρερ για την ομάδα του Γιώργου Κορακάκη ήταν ο Λε Ταλέκ (δεύτερο σερί γκολ του στο πρωτάθλημα), που με κεφαλιά νίκησε τον Μπρκιτς, βάζοντας ξανά την ομάδα του στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

To γκολ αυτό, δημιούργησε, σύγχυση στους παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν φανερό πως έχασαν την συνοχή και τον ρυθμό που είχαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ατρόμητο. Μία στημένη φάση, ωστόσο αρκούσε στους γηπεδούχους για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Πιο συγκεκριμένα στο 69′ ο Τζαβέλλας εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκορμπούνοφ έδιωξε την μπάλα, εκεί όμως ήταν ο Γιάννης Μυστακίδης που πήρε το… ριμπάουντ και με δυνατό βολέ έγραψε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Κι όμως το παιχνίδι, δεν τέλειωσε ούτε σε εκείνο το σημείο για τον ΠΑΟΚ, αφού στο 73′ ο Ατρόμητος, μείωσε ξανά το σκορ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ούμπιντες, με τον Κάνιας στη φάση αυτή να αποβάλλεται από το παιχνίδι, καθώς στην προσπάθειά του να σώσει την εστία του έδιωξε τη μπάλα με το χέρι, πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα, τα έπαιξαν όλα για όλα στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, με τον Φυτανίδη στο 83′ να απειλεί με ένα μακρινό σουτ την εστία του Μπρκιτς και την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 87′ ο Ατρόμητος, πέτυχε τον στόχο του και ισοφάρισε το παιχνίδι με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλο, που είδε έπειτα από το λάθος του Βαρέλα την μπάλα να έρχεται στα πόδια του και με ένα  βολέ από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρκιτς.

Το απόλυτο σοκ, για τον ΠΑΟΚ, ήρθε ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τόνσο, έπειτα από πάσα του Ούμπιντες, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπρκιτς και να ολοκληρώνει μία επική ανατροπή για την ομάδα του Περιστερίου!

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος (13’ Μπρκιτς), Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (69′ Σάκχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες (46’ Μυστακίδης), Κουλούρης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κυβρακίδης (46′ Κοντοές), Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός (82′ Παπαδόπουλος), Τόνσο, Ζησόπουλος (50 Μπρίτο), Λε Ταλέκ.

Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...