Νέα ηγετική ομάδα στη ΔΗΜΑΡ

Νέα ηγετική ομάδα στη ΔΗΜΑΡ
Την επιλογή του αποδοκίμασαν και στελέχη της πλευράς Κουβέλη
Τα… αλλάζει όλα ο Φώτης Κουβέλης στο κόμμα του, προκειμένου να ελέγξει την πορεία της ΔΗΜΑΡ, αλλά και να επιβάλλει τις δικές του πολιτικές στρατηγικές, μετά την οριστική του άρνηση να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερά.

Η κεντρική επιτροπή, που συνεδρίασε το Σάββατο εξέλεξε νέο γραμματέα, στη θέση του Σπύρου Λυκούδη, τον νεαρό και σχετικά άγνωστο Θανάση Θεοχαρόπουλος. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και έλαβε 64 ψήφους, ενώ 42 μέλη ψήφισαν λευκό και 2 άκυρα. Να σημειωθεί ότι τα 42 κατά είναι κατά 16 περισσότερα από τη δύναμη της μειοψηφίας, η οποία εκπροσωπείται στην κεντρική επιτροπή από 26 μέλη, κάτι που ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία της πρότασης του κ. Κουβέλη κι από στελέχη της πλειοψηφίας, που τον ακολουθούν στη γενική πολιτική γραμμή.

Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε αμέσως μετά την κεντιρκή επιτροπή για την «εμπιστοσύνη, που έδειξε στην πρότασή μου», όπως είπε, ενώ ο κ. Θεοχαρόπουλος δεσμεύτηκε να λειτουργήσει «με συλλογικότητα και ενωτικά». Ο νέος γραμματέας είναι 35 ετών, οικονομολόγος και διετέλεσε ειδικός γραμματέας ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013, υποδειχθείς από την ΔΗΜΑΡ, ενώ παραιτήθηκε όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Η κεντρική επιτροπή εξέλεξε και τη νέα εκτελεστική επιτροπή του κόμματος, την οποία αποτελούν οι Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Κακουλίδης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Εφη Παγκάλου, Παναγιώτης Παναγιώτου, Σακης Παπαθανασίου, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Χρήστος Ζορκάδης, Δημήτρης Λυκάς, χρήστος Σταυρόπουλος, Θράσος Φωτεινός, Γρηγόρης Καραγρηγορίου, Κώστας Κάρης, Μυρσίνη Λιοναράκη, Ντόρα Τσικαρδάνη.

Από τη νέα εκτελεστική επιτροπή λείπουν, κατόπιν πρότασης του κ. Κουβέλη, οι βουλευτές του κόμματος. Με την πρόταση διαφώνησε πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονονόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη κίνηση του κ. Κουβέλη θα είναι να αντικαταστήσει και τον εκπρόσωπο τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος πέρασε εδώ και καιρό με την μειοψηφία, υποστηρίζει την επιστροφή του κόμματος στην κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και βλέπει με θετικό μάτι τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερά, απόψεις, που έχει απορρίψει κατηγορηματικά ο πρόεδρος.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...