Νέα θεατρική σεζόν για το Ακροπόλ με εισιτήρια από 9 ευρώ

Νέα θεατρική σεζόν για το Ακροπόλ με εισιτήρια από 9 ευρώ
Δύο μεγάλες παραγωγές θα ανέβουν στο θέατρο Ακροπόλ και θα παρουσιαστούν σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.
Ο λόγος για τον Έμπορο της Βενετίας σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και το Όλα για τη μητέρα μου σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Νέα τιμολογιακή πολιτική υιοθετεί το Ακροπόλ, με την καθιέρωση εισιτηρίων από 9 ευρώ.

Ο Έμπορος της Βενετίας

Ένα από τα πιο γνωστά και πολυπαιγμένα έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται κατά τη χειμερινή σεζόν 2013-2014 στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Ακροπόλ» σε σκηνοθεσία του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.

Ένας έμπορος από τη Βενετία, ο Αντόνιο, θέλοντας να βοηθήσει τον ερωτευμένο φίλο του Μπασάνιο να κερδίσει την καρδιά μιας πλούσιας αρχόντισσας, της Πόρσιας, δανείζεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Εβραίο τοκογλύφο, τον Σάυλοκ. Υπογράφει λοιπόν επιπόλαια ένα συμβόλαιο με έναν φοβερό όρο: αν δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το χρέος του, να έχει ο Σάυλοκ το δικαίωμα να κόψει ένα κομμάτι από τη σάρκα του.

«Ο Έμπορος της Βενετίας» τοποθετείται στη Βενετία του 16ου που υπήρξε μια από τις οικονομικές υπερδυνάμεις της εποχής, και σχολιάζει τις επιπτώσεις του χρήματος στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν και ανήκει στις κωμωδίες του Σαίξπηρ, το έργο που μιλάει για τη φιλία, τον έρωτα, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό, έγινε πιο γνωστό για τις δραματικές του σκηνές. «“Γλυκόπικρη κωμωδία” έχει χαρακτηριστεί “Ο Έμπορος της Βενετίας” και τέτοιας υφής έργο είναι. Το κωμικό και το δραματικό διαδέχονται το ένα το άλλο ή συνυπάρχουν» σημειώνει για το έργο ο σκηνοθέτης.

Τον ρόλο του Σάυλοκ θα ερμηνεύσει ο Νικήτας Τσακίρογλου. Την Πόρσια θα ενσαρκώσει η Μαρία Σκουλά και τον Αντόνιο ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος.

Η παράσταση θα ανέβει στη σκηνή του Ακροπόλ από τις 25 Οκτωβρίου.

Όλα για τη Μητέρα μου

Βασισμένο στην ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, το θεατρικό παρακολουθεί τις παράλληλες ιστορίες διαφορετικών γυναικών και σχολιάζει καυτά κοινωνικά ζητήματα.

«Ένα παιχνίδι αντιθέσεων πάνω σε καυτά και σύγχρονα κοινωνικά θέματα. Καθρέφτης μιας κοινωνίας που αναζητά λύσεις μέσα σε αδιέξοδα και φως μέσα στο σκοτάδι της απομόνωσης και της μοναξιάς. Θέατρο μέσα στο θέατρο το “Όλα για τη μητέρα μου” ωθεί σε μια τολμηρή και επικίνδυνη σκηνική δημιουργία. Όλοι είμαστε όλα. Και όλα μπορούν να συμβούν. Σε αυτή την αποδοχή μας οδηγεί ο πάντα καυστικός και επίκαιρος Ισπανός δημιουργός, δια χειρός Σ.Άνταμσον» σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης, Πέτρος Ζούλιας.

Στην παράσταση, που θα ανέβει από τις 8 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή, πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η Νένα Μεντή, η Μαρίνα Ψάλτη, η Κατερίνα Λέχου, η Γωγώ Μπρέμπου, η Άννα Μονογιού, η Ειρήνη Ιγγλέση και ο Κώστας Κάππας.

Νέα τιμολογιακή πολιτική

Νέες τιμές υιοθετεί ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ για τη θεατρική σεζόν 2013-2014, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης του θεατρόφιλου κοινού στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Οι τιμές εισιτηρίων για τις παραστάσεις των σκηνών του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ έχουν ως εξής:

    Τρίτη και Πέμπτη γενική είσοδος 10 ευρώ.
    Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ για τις πρώτες 6 σειρές της πλατείας και την πρώτη σειρά του εξώστη.
    Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, γενική είσοδος σε πλατεία και εξώστη 15 ευρώ
    Για ΑΜΕΑ, άνεργους, φοιτητές και μαθητές το εισιτήριο καθιερώνεται στα 9 ευρώ.
    Έκπτωση 25% στο σύνολο της αξίας των εισιτηρίων για κράτηση περισσότερων από 5 ατόμων.
    Έκπτωση 25% για όσους αγοράσουν εισιτήριο και για τις δύο παραστάσεις του εναλλασσόμενου ρεπερτορίου, ακόμα και αν είναι σε διαφορετικές ημερομηνίες.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...