Νέα κυβέρνηση για να μειωθεί το καταραμένο χρέος και να βγούμε από τα μνημόνια

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΧΗΜΑ ΜΑΧΗΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ                                                                                         

Αποκαλυπτουμε το σχεδιο του Τσιπρα για να μπει η χωρα στην αναπτυξη, να χτυπηθει η ανεργια και να σταματησει η υπερφορολογηση του λαου που στεναζει

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στρατηγικός στόχος του είναι η συγκρότηση ενός σχήματος μάχης συγκρούσεων και ανατροπών, με υπουργούς από όλους τους πολιτικούς χώρους, που θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα από το φαύλο κύκλο των μνημονίων και να συγκρουστεί αν χρειαστεί με τους λεγόμενους εταίρους στην περίπτωση κατά την οποία δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη δραστική μείωση του δημόσιου χρέους.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση θα είναι δομικές και το νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για τη χώρα που θα δώσει ξανά ελπίδα και όραμα στο λαό.
Ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα έχει κλείσει η αξιολόγηση και θα έχει αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα με το δημόσιο χρέος.

Βέβαια ο Αλέξης προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο ενός Γερμανικού πραξικοπήματος στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα στοχεύει στη μετάθεση των αποφάσεων για το δημόσιο χρέος, για μετά τις Γερμανικές εκλογές.

Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και με τους εταίρους, που θα έχουν αθετήσει τις υποσχέσεις τους.

Γι΄ αυτό ο Πρωθυπουργός επιδιώκει στη συγκρότηση ενός Υπουργικού Συμβουλίου, που θα διαθέτει συνοχή και αποφασιστικότητα που θα είναι σαν μια μικρή… «Οικουμενική» κυβέρνηση για να δώσει αν χρειαστεί σκληρές μάχες, για το καλό της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για να αποκαλύψει τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν τα νευραλγικά υπουργεία.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει στη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων ορισμένων υπουργείων, όπως π.χ. το Ανάπτυξης για να επιταχυνθούν οι επενδύσεις και να αλλάξει το οικονομικό κλίμα.

Ο Πρωθυπουργός δίνει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εργασίας και της Παιδείας.

Γι΄ αυτό τα τρία αυτά υπουργεία αναμένεται να αλλάξουν υπουργούς.

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα θα προέρχονται στην πλειοψηφία τους βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι να χρησιμοποιήσει και προσωπικότητες με κοινωνικό εκτόπισμα και τεχνοκρατική κατάρτιση, που δεν ανήκουν αναγκαστικά στο χώρο της Αριστεράς.

Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν κρίσιμα κυβερνητικά πόστα περιλαμβάνεται ο Φώτης Κουβέλης. Ακούγεται επίσης το όνομα της Λούκας Κατσέλη, η οποία έχει κατοχυρωθεί στη συνείδηση του κόσμου για την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξε δημιουργώντας το νόμο Κατσέλη που έσωσε τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, ενώ παράλληλα διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνοκρατική κατάρτιση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο Νίκος Παππάς αν δεν παραμείνει στο υπουργείο Επικρατείας θα μετακινηθεί στο υπερυπουργείο Ανάπτυξης.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένει ο Πάνος Καμμένος.
Για όλα τα υπόλοιπα υπουργεία το ενδεχόμενο μετακινήσεων ή απομακρύνσεων είναι ανοιχτό, ενώ κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε και οι περισσότερες από τις φήμες που κυκλοφορούν, δεν φαίνεται να έχουν υπόσταση.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ
Ο ανασχηματισμός σε κόμμα και κυβέρνηση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον πρωθυπουργό, ο οποίος τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να αποφασίσει πότε θα τραβήξει το «χαρτί» των αλλαγών.
Την Κυριακή, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή που θα επικυρώσει την αναδόμηση του κόμματος. Η εκλογή του νέου γραμματέα αλλά και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας θα βρεθούν στο επίκεντρο. Με τις πληροφορίες να θέλουν τον κ. Παναγιώτη Ρήγα να είναι ο επικρατέστερος και να αναλαμβάνει εκ νέου τα ηνία. Σημειωτέον, ότι οι υπουργοί Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης έχουν αρνηθεί ευγενικά. Ο πρώτος λέγοντας ότι δεν θα το έβλεπε αυτή τη στιγμή. Ο δεύτερος, επικαλούμενος ότι δεν του έχει προταθεί, αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι επιθυμεί να παραμείνει στο υπουργείο του.
Όσο για τη σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείς, οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Τσίπρας προετοιμάζει «λίστα» για την κάλπη της Πολιτικής Γραμματείας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται αρκετά κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων, οι κ.κ. Φίλης, Σκουρλέτης, Δρίτσας, Παππάς, Τσακαλώτος αλλά και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Στη «λίστα» των υποψηφίων για το νέο πολιτικό κέντρο της Κουμουνδούρου αναμένεται να προσέλθουν αρκετά νυν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και πρόσωπα – έκπληξη. Ακούγεται επίσης ότι δεν αποκλείεται η βολιδοσκόπηση και η ανάδειξη κορυφαίων κυριών του ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία, όπως η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου (πρώτη γυναίκα στη δεκάδα της ΚΕ), η Όλγα Γεροβασίλη, η Ράνια Σβίγκου κ.α

Γεροβασίλη: ριζικός ανασχηματισμός με νέα πρόσωπα

Μιλώντας στον Σκάι, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών». «Πρόσωπα καινούρια πάντα υπάρχουν», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα». Η κ.Γεροβασίλη δεν προσδιόρισε ακριβώς τον χρόνο του ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, αλλά δήλωσε ότι: «Εκείνο που ξέρω είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, ότι θα αναδομηθεί η κυβέρνηση, μετά τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή», είπε και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να είναι και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Και στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα υπάρχουν πρόσωπα έξω από το στενό  κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Ανοικτό είναι όλο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοικτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν και τον στηρίζουν και πρέπει αυτές να εκφράζονται».Η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε τέλος, ότι «στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...