Νέα ομάδα επίλεκτων «Ράμπο» θα ελέγχει την αγορά από τις γιορτές!

Οι «αλεξιπτωτιστές» ελεγκτές πιο αποτελεσματικοί στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι του καλοκαιριού  πέτυχαν, έφεραν έσοδα στα δημόσια ταμεία και τώρα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, θέλει να «χτίσει» πάνω στην επιτυχία, με την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού επιτόπιων ελέγχων σε όλη την επικράτεια.

Μετά την αλλαγή στη δομή των ελεγκτικών μηχανισμών, δημιουργήθηκε ο χώρος για μία νέα ομάδας «Ράμπο» της εφορίας, που θα αποτελείται από τους πιο έμπειρους και «ετοιμοπόλεμους» των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Το μάθημα του καλοκαιριού, είναι ότι η βεβαίωση και η είσπραξη προστίμων, αυξάνεται όταν οι εκλεκτές είναι από διαφορετική περιοχή από τους ελεγχόμενους.

Τα νούμερα, δείχνουν ότι αυξήθηκαν τα πρόστιμα περίπου κατά 70%, από τα αποτελέσματα των ελέγχων που έκαναν οι ελεγκτές των τοπικών ΔΟΥ. Δηλαδή, οι ελεγκτές που δεν έχουν δεσμούς με την τοπική κοινωνία, είναι ίσως πιο σκληροί από τους «αλεξιπτωτιστές», που ελέγχουν και φεύγουν.

Στόχος της ΓΓΔΕ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της  δημοσιότητας, είναι ο μηχανισμός, να «πιάσει δουλειά» άμεσα και να μην μείνει η αγορά χωρίς «φύλακα» μέσα στις γιορτές.

Το Δημόσιο, κάνει μία μεγάλη προσπάθεια μείωση των χαμένων εσόδων από την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή, που εκτιμώνται πάνω από 8 δις ευρώ. 

Βέβαια, η βεβαίωση των προστίμων, όπως και τον φόρων είναι το «εύκολο» βήμα, μετά ακολουθεί η είσπραξη και ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Μετά από έξι χρόνια μνημονίων, έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα της φορολογικής βάσης, με αποτέλεσμα, εκτός από τα «ξυπνοπούλια» της φοροδιαφυγής, που κερδίζουν σε βάρος όλων των υπολοίπων, πολλοί από τους φορο-παραβάτες, αν πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους, θα είχαν μεγάλες ζημιές, καθώς η φοροδιαφυγή αλλάζει και τους όρους του ανταγωνισμού. Αν ο απέναντι δεν κόβει απόδειξη και ρίχνει τις τιμές κάτω από το κόστος, εσύ πως θα επιβιώσεις;

Με μεγάλο μερίδιο της αγοράς να βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής, οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 340.000 , στους 4.374.475, από 4.030.950 που ήταν τον Αύγουστο. Φυσικά για αυτό ευθύνεται ότι ο Σεπτέμβριος είναι φόρο-μήνας, αλλά δεν έχουν όλοι να πληρώσουν.

Στην επικίνδυνη ζώνη, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών βρίσκονται  1.618.460, φορολογούμενοι από 1.541.970 τον Αύγουστο. Οι οφειλέτες στους οποίους επιβλήθηκαν τα μέτρα, μέχρι τον Σεπτέμβριο έφτασαν τους 788.947 από 774.321 τον Αύγουστο.

Με αυτά και αυτά, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, έχουν πάρει την ανηφόρα και τον Σεπτέμβριο έφτασαν τα 92,758 δις ευρώ! Τα «νέα» χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2016, έφτασαν τα 9,035 δις έναντι 7,755 δις ευρώ τον Αύγουστο. Αύξηση 1,25 δις ευρώ μέσα σε ένα μήνα! Οι παλαιές οφειλές προς το Δημόσιο, προ 2016, ήταν 82,418 δις ευρώ, αλλά σιγά, σιγά, ακόμα και οι δανειστές, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται να εισπραχθούν.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...