Νέα πλειοψηφία χωρίς τον Καμμένο

Νέα πλειοψηφία χωρίς τον Καμμένο

Ραγδαίες εξελίξεις ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την συμφωνία των Πρεσπών

Ποιοι βουλευτές μικρών κομμάτων βρίσκονται κοντά στην κυβέρνηση

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς τον Πάνο Καμμένο εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο Μαξίμου θεωρούν δεδομένο ότι ο υπουργός Άμυνας θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα στις αρχές Φεβρουαρίου, λίγες μέρες πριν κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αλλωστε οι δημόσιες τοποθετήσεις του για το Σκοπιανό δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να αλλάξει στάση στο επίμαχο ζήτημα.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστικές και οι εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Κύπρο καταγγέλλοντας ανοιχτά τη Συμφωνία των Πρεσπών και προαναγγέλλοντας στην ουσία την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Βέβαια η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου δεν δεσμεύει όλους τους βουλευτές του κόμματός του.

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει πάρει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται η Έλενα Κουντουρά ενώ θετική ψήφο υπό προϋποθέσεις αναμένεται να δώσουν οι Κώστας Ζουράρις και Κατερίνα Παπακώστα.

Στο Μαξίμου θεωρούν δεδομένο ότι υπέρ της Συμφωνίας θα ψηφίσουν τουλάχιστον δυο βουλευτές του Ποταμιού και δυο από την Ένωση Κεντρώων.

Κορυφαία κυβερνητική πηγή διαβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει διαμορφωθεί.

Το ζητούμενο πλέον είναι και η συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία της χωρίς να χρειαστεί η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Από το αποτέλεσμα των παρασκηνιακών επαφών προκύπτει ότι το Μαξίμου είναι πολύ κοντά στη διαμόρφωση νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της.

Αυτοί που μετέτρεψαν ένα κρίσιμο εθνικό θέμα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών ως όχημα για την ανατροπή της κυβέρνησης θα διαψευστούν οικτρά, τόνισε στην KONTRA καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή.

Η συμφωνία στη Βουλή θα περάσει και μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία θα συγκροτηθεί, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Βεβαίως στο Μαξίμου θα πρέπει να διαχειριστούν την αποχώρηση Καμμένου με προσοχή για να μην υπάρξουν ακρότητες και επικοινωνιακή εκμετάλλευση του ζητήματος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμια συμφωνία με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ για τον αποκλεισμό βουλευτών του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, θεωρείται δεδομένο ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών θα συμπεριληφθούν στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/350076-Nea-pleiopsephia-choris-ton-Kammeno ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...