Νέα πρόκληση Ερντογάν: Έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου
Ερντογάν

Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί την προκαθορισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για να προωθήσει την περιφερειακή της προπαγάνδα.

Εν μέσω των τελικών συζητήσεων για την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών, το συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τη συνεδρίασή του, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτή τονίζεται: “Η Τουρκία προτρέπει τις χώρες, που ενεργούν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως για την αποστρατικοποίηση των νησιών, να ενεργήσουν με κοινή λογική”.

“Δεν θα κάνουμε κανέναν συμβιβασμό και καμία υποχώρηση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα”, προστίθεται ακόμη.

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, “η Τουρκία τάσσεται πάγια υπέρ του διαλόγου σε κάθε πλατφόρμα για δίκαιη κατανομή των φυσικών πόρων στην περιοχή”.

“Όλα τα θεσμικά όργανα, ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη που εμπλέκονται στις διαφορές, καλούνται να σέβονται τη στάση της χώρας μας και τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”, ανέφερε η δήλωση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...