Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια, θα το κάναμε

Τί απαντά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

«Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε»

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις καθώς, απαντώντας στον Έλληνα ομόλογό του, είπε ουσιαστικά ότι αν η Τουρκία ήθελε να πατήσει στα Ίμια, θα μπορούσε να το κάνει.

Ο Τσαβούσογλου με τις δηλώσεις του απάντησε στα λεγόμενα του Νίκου Κοτζιά ο οποίος, στη συνέντευξη που είχε δώσει στο ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια, θα το είχε κάνει», είπε ο Τσαβούσογλου και συμπλήρωσε με νόημα, αναφερόμενος στην κρίση του 1996 «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 στρατιωτικών και την απόφαση να απορριφθεί η έκδοσή τους από τον Άρειο Πάγο. Αυτό, σχολίασε, δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Σκληρή η απάντηση της Αθήνας

Σκληρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις και τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλαυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης: 

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. 

Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. 
Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. 

Ο καθείς και το μέτρο του».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/272446-Nea-proklese-Tsaboysogloy-An-thelame-na-aneboyme-sta-Imia-tha-to-kaname ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...