Νέα συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης δοκιμάζεται σε νοσοκομεία του Λονδίνου

Νέα συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης δοκιμάζεται σε νοσοκομεία του Λονδίνου
Νέα συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης δοκιμάζεται σε νοσοκομεία του Λονδίνου


30/03/2020 – 12:35

Μια νέα συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με κορονοϊό έχει αναπτυχθεί μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα από μια ομάδα στην οποία εμπλέκεται η Mercedes Formula One και δοκιμάζεται σε νοσοκομεία του Λονδίνου.

Οι συσκευές θετικής πίεσης (CPAP) έχουν χρησιμοποιηθεί στην Κίνα και στην Ιταλία για την παροχή αέρα και οξυγόνου υπό πίεση στους πνεύμονες των ασθενών ώστε να τους βοηθήσουν να αναπνεύσουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν στον αναπνευστήρα, μια πιο παρεμβατική διαδικασία.

Οι νέες συσκευές CPAP έχουν ήδη εγκριθεί από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή και τώρα 100 από τα μηχανήματα θα διανεμηθούν στο University College London Hospital (UCLH) για δοκιμές, προτού παρουσιαστούν σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με αναφορές από την Ιταλία, περίπου το 50% των ασθενών στους οποίους έχει δοθεί CPAP απέφυγαν την ανάγκη για παρεμβατική μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, η οποία περιλαμβάνει νάρκωση των ασθενών, απελευθερώνοντας αναπνευστήρες για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Αυτά τα μηχανήματα θα βοηθήσουν να σωθούν ζωές διασφαλίζοντας ότι οι αναπνευστήρες, ένα περιορισμένο μέσο, χρησιμοποιούνται μόνο για τους πιο σοβαρά άρρωστους», ανέφερε o σύμβουλος κρίσιμης φροντίδας του UCLH, καθηγητής Μέρβιν Σίνγκερ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

«Ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν μια πραγματική διαφορά για τα νοσοκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μειώνοντας τη ζήτηση στο προσωπικό και στις κλίνες των μονάδων εντατικής θεραπείας και βοηθώντας τους ασθενείς να αναρρώσουν χωρίς την ανάγκη για περισσότερο παρεμβατική αναπνευστική υποστήριξη», ανέφερε ακόμη.

Η νέα συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης αναπτύχθηκε από μηχανικούς και κλινικούς γιατρούς στο UCLH σε συνεργασία με τη Mercedes-AMG High Performance Powertrains που εργάστηκαν στον κόμβο MechSpace του UCL για την κατασκευή ενός μηχανήματος που μπορεί να παραχθεί γρήγορα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζομένους στην υγεία από τη χρήση των CPAP καθώς μολυσμένα σταγονίδια μπορεί να διαφύγουν από το μηχάνημα, η καθηγήτρια Ρεμπέκα Σίπλεϊ, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιατρικής Μηχανικής του UCL, δήλωσε στο BBC πως ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός αν οι εργαζόμενοι φορούν τον κατάλληλο προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Είπε επίσης ότι το νέο μηχάνημα μπορεί να αναπαραχθεί πολύ γρήγορα.

«Η Mercedes μπορεί να κατασκευάσει 1.000 την ημέρα μέσα σε μία εβδομάδα και αν τα τεστ πάνε καλά [οι συσκευές] μπορούν να βρίσκονται στο NHS [Εθνικό Σύστημα Υγείας] μέχρι τα τέλη αυτής της εβδομάδας», είπε η Σίπλεϊ στο ραδιόφωνο του BBC.

Η ανάπτυξη του νέου μηχανήματος χρειάστηκε λιγότερες από 100 ώρες, μετρώντας από την αρχική συνάντηση μέχρι την παραγωγή του πρώτου. Η ομάδα που εργάζεται πάνω σε αυτό περιλαμβάνει επίσης την Oxford Optronix, μια μικρή εταιρία που θα κατασκευάσει τις οθόνες οξυγόνου για τις συσκευές CPAP.

Εξάλλου η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι παρήγγειλε 10.000 αναπνευστήρες σε μια κοινοπραξία εταιριών που περιλαμβάνει τις Ford, Airbus και Rolls-Royce στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση του κορονοϊού, δήλωσε πηγή της βιομηχανίας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...