Νέα τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές

 - Στο τραπέζι τα ανοιχτά ζητήματα της αξιολόγησης

Στο τραπέζι τα ζητήματα της αξιολόγησης

Εν εξελίξει είναι νέα τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Μάλιστα, στη διάρκεια της οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να λύσουν τις εκκρεμότητες που παραμένουν στα κρίσιμα θέματα των δημοσιονομικών μέτρων τη διετία 2019-2020 αλλά και στα ζητήματα της αγοράς ενέργειας, των αποκρατικοποιήσεων και των εργασιακών (ομαδικές απολύσεις, λοκάουτ, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν από το οικονομικό επιτελείο ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης καθώς και ο υφυπ. παρά τω πρωθυπουργώ Δημ. Λιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο και ζητούν μέτρα 3,6 δισ ευρώ από το αφορολόγητο και τις συντάξεις χωρίς να δέχονται τις αντιπροτάσεις της ελληνικής πλευράς για πάγωμα στις αυξήσεις των συντάξεων που θα μπορούσαν να προκύψουν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου όταν θα αρχίσουν να εκδίδονται.

Η τηλεδιάσκεψη έχει ιδιαίτερη σημασία για την ομαλή έκβαση του Eurogroup της Δευτέρας, 20 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες και για την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα ώστε να τηρηθεί ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει μια συνολική συμφωνία στο Eurogroup της 7 Απριλίου που θα γίνει στη Μάλτα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/275481-Nea-telediaskepse-me-toys-daneistes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...