Νέες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής Λεμπιδάκη

Να κριθούν ένοχοι κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι της απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη, για τις κατηγορίες της αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πρότεινε κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας Ηρακλείου.

Η εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι από τα πλημμελήματα, όπως αυτό του εμπρησμού των αυτοκινήτων και της διακεκριμένης φθοράς, κρίνοντας ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν είχε φυσική παρουσία στο χώρο της αρπαγής και της καταστροφής των οχημάτων, αλλά και την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς, παρά το γεγονός ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έχασε 16 κιλά κατά τη διάρκεια της απαγωγής, θεώρησε πως δεν υπέστη κακομεταχείριση, ούτε κακοποιήθηκε.

Η εισαγγελέας κατά την αγόρευσή της απέδωσε ρόλο διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία -όπως περιέγραψε- βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, σε τέσσερις μη προφυλακισμένους κατηγορούμενους της υπόθεσης και έναν κρατούμενο.

Η εισαγγελέας, μάλιστα, γνωστοποίησε πώς με την ολοκλήρωση της διαδικασίας το σύνολο του υλικού που έχει προκύψει και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αναφορές για συμμετοχή κα άλλων ατόμων, θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες.

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της αγόρευσής της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η υπόθεση να μπει στο αρχείο, καθώς οι μάρτυρες της απαγωγής δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπο κανενός από τους σημερινούς κατηγορούμενους, κάποιον από τους δράστες της αρπαγής που έγινε μπροστά τους, ενώ και ο κ. Λεμπιδακης αρνείται, όπως σημείωσε, να τους περιγράψει.

Η εισαγγελέας, μάλιστα, σημείωσε ότι θα μπορούσε να κληθεί να λογοδοτήσει για ψευδορκία ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, όμως, το ότι τελεί υπό το καθεστώς φόβου, η υπόθεση θα μπει στο αρχείο. Επιπλέον, η εισαγγελέας προχώρησε και σε μια αποκάλυψη σε ό,τι αφορά το μέγεθος του κινδύνου που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η οικογένεια του επιχειρηματία, και αναφέρθηκε σε δολιοφθορά που διαπιστώθηκε στο αυτοκίνητο που ανήκει στο γιο του Ηρακλειώτη επιχειρηματία και, όπως διευκρίνισε, ακόμη δεν έχει εξιχνιαστεί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/352810-Nees-exelixeis-sten-ypothese-apagoges-Lempidake ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...