Νέος νόμος επιτρέπει τα σκυλιά στη θάλασσα – Ποια τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις

Ένα «καυτό» θέμα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι εάν επιτρέπεται ο σκύλος να βρίσκεται στην ακροθαλασσιά και να κολυμπά στη θάλασσα. Και δεν είναι λίγοι οι λουόμενοι, που εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην παρουσία του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται την παρουσία σκύλων στην παραλία επικαλούμενοι θέματα υγείας και υγιεινής. Εκτός από το ερώτημα αν το σκυλί μπορεί να ουρήσει μέσα στη θάλασσα, αυτό δηλαδή που κάνουν όλοι οι δίποδοι λουόμενοι, κάποιοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία:

Επιτρέπεται η πρόσβαση σκύλων σε μη οργανωμένες παραλίες, καθώς και στη θάλασσα. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική πάντοτε η χρήση λουριού.

Στις οργανωμένες παραλίες, κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 71/2020 (Α’ 166), η πρόσβαση σκύλων επιτρέπεται μόνο εάν πρόκειται για σκύλους βοήθειας ή εφόσον υπάρχει σχετική ευδιάκριτη ένδειξη, που έχει αναρτηθεί από τον νόμιμο υπεύθυνο εκμετάλλευσης της παραλίας. Εκτός θάλασσας είναι υποχρεωτική πάντοτε η χρήση λουριού.

Με την επιφύλαξη του άρθρου 21, απαγορεύεται η πρόσβαση σκύλων σε παραλίες με πιστοποίηση Γαλάζιας Σημαίας

Ο Πέτρος Μητσάκος εκπαιδευτής σκύλων μίλησε για το νέο νόμο που επιτρέπει τα σκυλιά στη θάλασσα, για το πότε πρέπει να βγάζουμε τον τετράποδο φίλο μας βόλτα όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο, αλλά και για τη βοήθεια σε παιδιά με ειδικές ικανότητες από σκύλους.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...