Νέο βίντεο με σκληρά αμοντάριστα πλάνα λίγο μετά την τραγωδία στην Ισπανία

Νέο βίντεο με σκληρά αμοντάριστα πλάνα λίγο μετά την τραγωδία στην Ισπανία
Στιγμές ανείπωτου πόνου ζει η Ισπανία, η οποία έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια 80 ανθρώπων από τον εκτροχιασμό τρένου λίγο έχω από την Κομποστέλα.
 Η πλήρης λίστα των θυμάτων δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί, καθώς υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση των νεκρών και γι αυτό έχουν βρεθεί στη Γαλικία 16 ειδικοί από τη Μαδρίτη. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα 67 από τα 80 θύματα. Ανάμεσά τους είναι έφηβοι που γυρνούσαν από το διάσημο φεστιβάλ του Σαντιάγο, μια υπάλληλος από διπλωματική υπηρεσία της Δομινικανής Δημοκρατίας, μια 22χρονη Μεξικανή που σπούδαζε δικηγόρος μέσω πρόγραμματος ανταλλαγής φοιτητών και πέντε λεπτά πριν τη σύγκρουση μιλούσε με το αγόρι της μέσω facebook, ένας 67 χρονος ιερέας, ο γνωστός δημοσιογράφος Ενρίκε Πεότας, δύο ξαδέρφια του ποδοσφαιριστή της Λα Κορούνια Χουάν Ντομίνγκες, η παίκτρια ποδοσφαίρου Καρολίνα Πεσάδα, ο εγγονός του δημάρχου του Κάσερες, μια γυναίκα από την Κολομβία και αρκετοί άλλοι. Οι ιστορίες πόνου περισσεύουν.

Τα βασικό ερωτήματα είναι γιατί και πως συνέβη το ατύχημα. Για να απαντηθούν αυτά το υπουργείο Δημόσιων έργων έχει ξεκινήσει διπλή κατεπείγουσα έρευνα. Ως τώρα και εν αναμονή της ανάλυσης του μαύρου κουτιού, όλα δείχνουν τον 55χρονο μηχανοδηγό Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Αμο που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Εναν «μανιακό» της ταχύτητας, όπως τον περιγράφουν τα ξένα μέσα που πριν λίγο καιρό πανηγύριζε στο facebook επειδή είχε πιάσει τα 200 χλμ. την ώρα σε άλλο δρομολόγιο.

Την ώρα της τραγωδίας, ο μηχανοδηγός, ο οποίος υπεβλήθη σε αλκοτέστ (ήταν αρνητικό) και είναι υπό κράτηση, σύμφωνα με την El Pais πήγαινε με 190 χλμ. τη στιγμή που το όριο για τη συγκεκριμένη στροφή, την πιο κλειστή στη διαδρομή Μαδρίτη – Φερόλ είναι 80 χλμ.

Νωρίτερα, το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με σκληρά αμοντάριστα πλάνα που τραβήχτηκαν λίγο μετά τον εκτροχιασμό του τρένου και δείχνουν τον πανικό που επικρατούσε όσο τα σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...