Νέο εργαλείο αξιολόγησης από τη Wikipedia

Νέο εργαλείο αξιολόγησης από τη Wikipedia
Ένα νέο εργαλείο θα προσθέσει η Wikipedia στην ιστοσελίδα της, μέσω του οποίου οι αναγνώστες θα κρίνουν το άρθρο και θα προτείνουν τρόπο για να βελτιωθούν τα λήμματα της εγκυκλοπαίδειας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Article Feedback Tool (Εργαλείο Σχολιασμού Άρθρων), που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Wikimedia και επιτρέπει στους αναγνώστες να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση της ποιότητας του άρθρου.

Το ίδρυμα Wikimedia Foundation, που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας, σύμφωνα με ανακοίνωσή του αναφέρει πως το καινούργιο αυτό εργαλείο αποτελεί τη βάση της εξελιγμένης έκδοσης του υπάρχοντος Wikipedia Article Feedback Tool που ενσωματώθηκε το 2010 και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Η παρούσα V4 έκδοση της ιστοσελίδας περιορίζεται στην βαθμολόγηση του άρθρου σε μια κλίμακα από 1 εώς 5 με κριτήρια την αντικειμενικότητα, την αξιοπιστία, την ποιότητα και την πληρότητα του λήμματος.

Η πέμπτη έκδοση στοχεύει να επεκτείνει αυτή την δυνατότητα των αναγνωστών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να υποβάλλουν προτάσεις βελτίωσης, τις οποίες θα διαβάζουν και θα επεξεργάζονται οι συντάκτες στις επόμενες αναθεωρήσεις των λημμάτων. Στην πραγματικότητα θα κρίνονται και όσοι υποβάλλουν τα σχόλια αφού κάθε χρήστης θα έχει την δυνατότητα αξιολόγησης των σχολίων που θα κατατίθενται.

Τέλος, να σημειωθεί πως το νέα αυτό εργαλείο δοκιμάζεται ήδη στο 3% των άρθρων της αγγλικής έκδοσης της εγκυκλοπαίδειας. Το Wikimedia Foundation προγραμματίζει μέχρι τα τέλη Ιουλίου να επεκτείνει τη χρήση του στο 10% των άρθρων, με στόχο μέχρι το φθινόπωρο να ενσωματωθεί σε όλα τα αγγλικά λήμματα. Αν αποδειχθεί πετυχημένο, θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα πρότζεκτ του ιδρύματος.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...