Νέο προκλητικό βίντεο των Τούρκων από τα Ίμια (Εικόνα & Βίντεο)

Νέο προκλητικό βίντεο των Τούρκων από τα Ίμια (Εικόνα & Βίντεο)

Ίμια

Μέσα από την πυραυλάκατο που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Στην προκλητική της στάση στο Αιγαίο επιμένει η Άγκυρα ύστερα από την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων και τη «βόλτα» στα Ίμια, η οποία είχε πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη, ενώ τώρα έρχεται στη δημοσιότητα και βίντεο γυρισμένο μέσα από την τουρκική πυραυλάκατο.

Στην πυραυλάκατο που πλησίασε τα Ίμια επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας.

Στο νέο βίντεο μέσα από το πολεμικό πλοίο φαίνεται αρχικά ο Τούρκος στρατηγός να επιθεωρεί από τη γέφυρα του τουρκικού πολεμικού σκάφους την προσέγγισή στα Ίμια. Ο φακός της κάμερας εστίασε και στα συνοδευτικά σκάφη, στα οποία επέβαιναν μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με τους Τούρκους αξιωματικούς να παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Πρόκληση στα Ιμια: Το βίντεο που τράβηξαν οι Τούρκοι μέσα από την πυραυλάκατο

Το χρονικό της πρόκλησης 

Το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 11 π.μ., μία τουρκική πυραυλάκτος, συνοδευόμενη από δύο σκάφη κλειστού τύπου με άντρες των ειδικών δυνάμεων, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα στην περιοχή των Ιμίων.

Στην πυραυλάκατο επέβαιναν όλοι οι ανώτατοι στρατιωτικοί της Τουρκίας, με πρώτο-πρώτο τον αρχηγό των των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και παρότι η κίνηση αυτή θεωρήθηκε «έκπληξη» από τα τουρκικά Μέσα, ήταν σε γνώση της ελληνικής πλευράς ήδη από το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τόσο ο Alpha όσο και το Star. Γι’ αυτό, άλλωστε, ήταν στην περιοχή η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και άλλα σκάφη του Λιμενικού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα 21 χρόνια μετά την κρίση στα Ίμια, το 1996, που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πολεμική εμπλοκή Ελλάδα και Τουρκία.

Military chief Akar pays surprise visit to Kardak islets amid tense relations with Greece

— DAILY SABAH (@DailySabah)

 

Διαβάστε επίσης:

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...