Νέο “όχι” Χριστόφια στην τρόικα

Νέο
Απορρίπτει εκ νέου η Κύπρος την προτεινόμενη συμφωνία δανειοδότησης από την τρόϊκα! Επιδεικνύοντας εντυπωσιακή “αντοχή” στις διαπραγματεύσεις η κυπριακή κυβέρνηση κατάφερε για αλλη μια φορά να αναχαιτίσει τις προτάσεις υποθήκευσης των φυσικών ενεργειακών πόρων της που ζητεί η Γερμανά και το ΔΝΤ.

“Η τρόικα θέτει όρους οι οποίοι δύσκολα μπορούν να γίνουν αποδεκτοί”, είπε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , επανέλαβε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε επίσης ότι σε αυτή τη διαπραγμάτευση “Ο παράγοντας χρόνος είναι σημαντικός, αλλά πρέπει να απαντηθεί από όλους το ερώτημα αν το περιεχόμενο της συμφωνίας με την τρόικα είναι ακόμα πιο σημαντικό”.

Επιδεικνυοντας κατ’αυτό τον τρόπο ακόμα και αυτός, ο κουμμουνιστικής καταγωγής πρόεδρος, υψηλότερο εθνικό φρόνημα απ’ότι επιδεικνύουν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 μέχρι σήμερα, τουλάχιστον.

Επίσης, σημείωσε ότι η τρόικα συνεχίζει την μελέτη και έρευνα διαφόρων στοιχείων, και την ίδια στιγμή όλοι αναμένουμε να ξεκαθαρίσει μια βασική συνιστώσα των συζητήσεων, που είναι οι πραγματικές ανάγκες των τραπεζών οι οποίες έχουν προκαλέσει και το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι κυρίως στους πολιτικούς ορους: Η τρόϊκα, ουσιαστικά θέλει να αναλάβει την διακυβέρνηση της Κύπρου, όπως έχει κάνει και με την Ελλάδα με προφανή στόχο τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου του νησιου…

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...