Νίκη με ανατροπή για τον διπρόσωπο Ολυμπιακό κόντρα στην Άλμπα (75-71)

Νίκη με ανατροπή για τον διπρόσωπο Ολυμπιακό κόντρα στην Άλμπα (75-71)
Σλούκας

Ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά δύο πρόσωπα στο παιχνίδι του, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 75-71 της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ και ανέβηκε στο 5-3. Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες ήταν αποκαρδιωτικοί και έκαναν απίθανα λάθη.

Όμως στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκαν «μεταμορφωμένοι» και δεν άφησαν περιθώρια στους Γερμανούς να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν καταπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ έκανε σπουδαία δουλειά και στις δύο άκρες του παρκέ.

Με τους Σλούκα, Τζένκινς, Παπανικολάου, Ζαν-Σαρλ, Μάρτιν ξεκίνησε το ματς ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον Ολυμπιακό να μη λειτουργεί πάντως καλά ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση.

Η Άλμπα προηγήθηκε με 0-7, χρειάστηκαν σχεδόν πέντε λεπτά μέχρι ο Παπανικολάου να πετύχει το πρώτο καλάθι της ομάδας του, η οποία βρέθηκε στο -12 στο τέλος της πρώτης περιόδου (10-22).

Ο Μπαρτζώκας προσπαθούσε να βρει λύσεις, έφτασε πολύ βαθιά στον πάγκο του, χρησιμοποίησε τον Χαραλαμπόπουλο που έβαλε δύο καλάθια, όμως οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν σοβαρό πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης.

Η Άλμπα κράτησε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (14-28), έφθειρε με φάουλ τους γηπεδούχους, πήγε και στο +15 (20-35) και στα αποδυτήρια με αέρα έντεκα πόντων (24-35).

Με τον ΜακΚίσικ να πατάει ξανά το… γκάζι σε τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός μείωσε στους επτά (30-37 στο 23′). Στη συνέχεια βρήκε ένα μικρό ξέσπασμα που είχε ανάγκη, μείωσε και στον πόντο με τρίποντο του Αμερικανού (38-39 στο 26′) που ήταν συγκλονιστικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» μείωναν ξανά και ξανά στον πόντο, δεν μπορούσαν να περάσουν όμως μπροστά και αυτό άρχισε να τους αγχώνει περισσότερο, μέχρι το 28′ που οι Γερμανοί έκαναν ένα απίθανο λάθος.

Ο Λο κέρδισε φάουλ και βολές, ο Γκιφάι πήγε, εκτέλεσε και έβαλε την πρώτη παρανόμως, με αποτέλεσμα η Άλμπα να χάσει την ευκαιρία και ο Ολυμπιακός να πάρει την κατοχή, ο Ζαν-Σαρλ να σκοράρει για το 45-44 και να πει και… ευχαριστώ.

Από εκεί και πέρα πήρε τη σκυτάλη ο Σπανούλης, για να βάλει δύο τρίποντα για το 51-44, να κλείσει σε αυτό το σκορ την περίοδο και να γράψει ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 27-9.

Με τους Ζαν-Σαρλ και Σλούκα να σκοράρουν γκολ-φάουλ για το 59-52 και με τον ΜακΚίσικ να κλέβει και να καρφώνει για το 61-52 στην επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις της νίκης στο 34′. Ένα μακρινό τρίποντο του Βεζένκοφ πήγε τη διαφορά στους 12 (66-54), ο ίδιος έγραψε από τη γωνία το 70-60 και έκρινε οριστικά την αναμέτρηση στο 38′.

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 24-35, 51-44, 75-71

Πηγή: filathlos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...