Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, παρουσίασε μεταξύ των άλλων τον στρατηγικό στόχο του ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι να εκφράσει           πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας, του κέντρου και της                     κεντροαριστεράς, που δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και φωνάζουν «φτάνει πια» με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Τόνισε ότι, έχουμε χρέος μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις και το πολιτικό μας ήθος να τους φέρουμε κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή.

Έχουμε χρέος, να κάνουμε αυτή την παράταξη τον ισχυρό αξιόπιστο προοδευτικό πόλο.

Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια μάχη δυνάμεων, οι οποίες δεν επενδύουν στην ελπίδα και στον στρατηγικό σχέδιο, αλλά στον φόβο του χθες.

Πρέπει να πάμε μπροστά και αυτό είναι στρατηγικός στόχος

Το ερώτημα «τι θα γίνει αν δεν είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία» αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχουν επενδύσει στρατηγικά στην αυτοδυναμία τους. Ρωτήστε τους λοιπόν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναδείχθηκαν οι μεγάλες και          ουσιαστικές προγραμματικές και πολιτικές μας διαφωνίες με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκλισης.

Η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,   που επιρρίπτει την ευθύνη για την κάμψη των ποσοστών του στους πολίτες. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι, «Κανένας πολίτης δεν θεωρεί πως όταν ένα κόμμα κάνει μια τέτοια στρατηγική ήττα, φταίνε τα υπόλοιπα κόμματα και όχι το ίδιο. Είναι παράλογο και ως αφήγημα.

«Ακούω τον κ. Μητσοτάκη να αναρωτιέται γιατί πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ». Είναι χαρούμενα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί μετά από 10 χρόνια έχουμε ένα καθαρό διψήφιο ποσοστό.

Στις εκλογές της Κυριακής είναι το μόνο κόμμα που αύξησε τη δύναμή του κατά 220.000 ψηφοφόρους» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε δηλώνοντας ότι, οφείλω ως υπεύθυνος πολιτικός να είμαι απέναντι στον λαϊκισμό και στο πελατειακό κράτος.

10 δισεκατομμύρια αναθέσεις. Πρωταθλήτρια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους μετακλητούς, σκάνδαλα στους θεσμούς, στην οικονομία έγιναν πλουσιότεροι οι πλούσιοι και φτωχότεροι οι φτωχοί.

Όσα έταξε ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα μπορεί να τα υλοποιήσει, γιατί θα έχουμε πια ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο.

Τι λέει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή;  Ότι μέχρι προχθές υπήρχαν ευελιξίες. Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν. Δεν άκουσα όμως κατά την προεκλογική περίοδο κανένα κόμμα, να το αναφέρει πλην του ΠΑΣΟΚ.

Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά και αντί να μειωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, τα αύξησε. Τι δεν πάει καλά;

Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της.

Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε την τεράστια ανάγκη για ισχυρή Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Ν.Δ, συνεπή, σοβαρή,  ειλικρινή και αξιόπιστη για να εκφράσει τον  προοδευτικό κόσμο με σύγχρονο λόγο.

Τέλος να επισημάνουμε για άλλη μια φορά, τις τεράστιες ελλείψεις που γνώρισε η Φωκίδα μας τις 2 τετραετίες, που κυβέρνησαν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και έτοιμο να αναλάβει αυτό το έργο.

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...