Νίκος Παππάς: «Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να γίνουν ατμομηχανή της ανάπτυξης»

«Δεν μπορεί να επικαλείται κάποιος ότι έχει εκλογές σε εννέα μήνες και ότι είναι δύσκολο να πάει στο κοινοβούλιό του. Κοινοβούλιο έχουμε και εμείς».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί ανταγωνισμοί είναι θεμιτοί αρκεί να είναι ειλικρινείς και να μην γίνονται με όρους εκβιασμού, οι οποίοι προφανώς δεν πρόκειται να γίνουν από την κυβέρνηση αποδεκτοί».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πάτρα, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «και στο κοινοβούλιο πήγαμε και στον λαό πήγαμε και υποστηρίξαμε με σθένος την άποψή μας και ό,τι καταφέραμε και ό,τι όχι, το ξαναφέραμε. Αλλά κάποιοι, είναι προφανές ότι δεν έχουν το σθένος να παραδεχθούν λάθη, κακούς σχεδιασμούς και εμμονές του παρελθόντος».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Νίκος Παππάς είπε ότι δεν είχε τίποτε το καινούργιο, αλλά την επαναβεβαίωση, πως η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου του 2015.

Επίσης, έκανε λόγο για αστεία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε ότι «θα περίμενε κανείς η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το ξεκλείδωμα των μέτρων για το χρέος, να χαιρετίσει ή να συναινέσει εκ των υστέρων στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε και απέδωσε 600 εκατομμύρια ευρώ στους συνταξιούχους και πέτυχε τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που έχουν το κόστος της προσφυγικής κρίσης».

Δυστυχώς, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν το είδαμε και καλά θα κάνουν ορισμένοι να συνηθίσουν στην ιδέα, ότι δεν θα έλθει η καταστροφή για την οποία προσεύχονται». Ακόμη, συμπλήρωσε ότι «θα πάρει χρόνο κόπο και υπομονή, αλλά τις πληγές θα τις κλείσουμε».

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το συμφωνημένο πρόγραμμα αποδίδει», καθώς, όπως εξήγησε, «η ανεργία αποκλιμακώνεται, υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα και υπεραπόδοση ως προς τα έσοδα».

Επίσης, απέρριψε τα σενάρια πρόωρων εκλογών η δημοψηφίσματος. «Είμαι κατηγορηματικός ότι η προοπτική δημοψηφίσματος ή εκλογών υπάρχει ακόμα στο μυαλό όσων ονειρεύονται ότι το σενάριο της αριστερής παρένθεσης είναι ακόμα ζωντανό.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Είναι ένα σενάριο το οποίο έχει ανάγκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τιθασεύει τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα, γιατί μετά και το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών και στραβοπατημάτων, έχει ανάγκη να κρατάει ζωντανό ένα τέτοιο σενάριο, ακριβώς για να μην διογκώνεται η δυσαρέσκεια η οποία φτάνει από το ακροατήριο της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας προς τους βουλευτές, στην κοινοβουλευτική ομάδα και την ηγεσία της», συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς για πιθανά νέα μέτρα, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μέτρα, τα οποία δεν είναι συμφωνημένα». Η διακίνηση αυτών σεναρίων, συνέχισε, «αφορά μόνο τις πολιτικές σκοπιμότητες όσων ονειρεύονται εκτροπή και ανατροπή, αλλά αυτά τα σενάρια δεν ευοδωθούν».

Σχετικά με τα χρήματα που έχουν καταβληθεί ως πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι θα επιστραφούν μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο τομέας των νέων τεχνολογιών, της πληροφορικής και των επικοινωνιών, μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης, δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αξιόπιστων σύγχρονων υποδομών και δικτύων.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...