«Ναι» στο διάλογο αλλά με ανοιχτή τη Χαλυβουργία

«Ναι» στο διάλογο αλλά με ανοιχτή τη Χαλυβουργία

«Ναι» στο διάλογο για το θέμα της Χαλυβουργίας είπε την Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπό την προϋπόθεση -όπως διευκρίνισε- να ανοίξει το εργοστάσιο και να αποχωρήσουν τόσο οι απεργοί όσο και οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η συνάντηση του κ. Βρούτση με το σωματείο εργαζομένων ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, έπειτα από αίτημα των απεργών της Χαλυβουργίας, που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Βρούτσης αναφέρει:

«Πεποίθησή μου είναι, ότι τα προβλήματα που ανακύπτουν στο χώρο της εργασίας μπορούν να επιλυθούν με έναν τρόπο. Με ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, με πνεύμα συνεννόησης και ρεαλιστικής αντιμετώπισης των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία.

» Στο πλαίσιο αυτό, είμαι έτοιμος να συνεχίσω το διάλογο για το ζήτημα της Χαλυβουργίας. Αυτή τη φορά, όμως, με ανοιχτό το εργοστάσιο, χωρίς λουκέτα και αλυσίδες, χωρίς αστυνομική παρουσία».

Από το πρωί της Δευτέρας μπροστά στο εργοτάξιο παραμένουν ομάδες απεργών αλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το πρωί προκλήθηκε ένταση έξω από την πύλη του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισαν, αντίδραση των αστυνομικών που προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τον Σκάι, ένας από τους απεργούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σήμερα, Δευτέρα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς στην πλατεία Ομονοίας, στις 7:30 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση να συνεχίσουν την απεργία τους έλαβαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία μετά από πολύωρη συνεδρίαση του σωματείου τους στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, το Σάββατο.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...