Ναυάγιο με 36 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ

Ναυάγιο με 36 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ
Τραγωδία χωρίς τέλος στο Χονγκ Κονγκ όταν ένα πλοίο στο οποίο επέβαιναν 120 άτομα συγκρούστηκε με άλλο καράβι με αποτέλεσμα να βυθιστεί και τουλάχιστον 36 άνθρωποι να βρουν φρικτό θάνατο. Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο νησί Λάμα, το βράδυ της Δευτέρας και πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα που έχουν γίνει στην περιοχή.

Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, ανέφεραν μερικοί από τους επιζώντες.

Εννέα άνθρωποι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε επίσημη κυβερνητική πηγή.

Το άλλο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, έφτασε με ασφάλεια στην προβλήτα του νησιού Λάμα παρότι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σύγκρουση.

Το πλοίο που ανήκει σε εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, έκανε μικρή κρουαζιέρα ώστε οι επιβάτες τους να παρακολουθήσουν τη «βροχή» από πυροτεχνήματα, προς τιμήν της εθνικής εορτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Άλλοι διασωθέντες επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα για να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια.

Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ παρότι είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, σπάνια αντιμετωπίζει σοβαρά ναυτικά δυστυχήματα.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...