«Ναυάγιο» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και βαριά ήττα από την Μπασκόνια (93-72)

«Ναυάγιο» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και βαριά ήττα από την Μπασκόνια (93-72)
ΠΑΟ

Το ταξίδι στην Ισπανία ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Μετά την ήττα από την Βαλένθια, οι «πράσινοι» έχασαν, με κάτω τα χέρια, και από την ανώτερη Μπασκόνια με 93-72, κάτι που θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στη χώρα μας με 0/2, τέσσερις σερί ήττες και συνολικά έξι σε οκτώ παιχνίδια στην Euroleague.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα έδειξε διάθεση να παλέψει στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, όμως από το 25′ και μετά… χάθηκε από το γήπεδο. Πολλά λάθη, κακή αμυντική λειτουργία, άστοχα σουτ, έλλειψη ιδεών και έντασης αποτέλεσαν τα βασικά κομμάτια του «παζλ» του «τριφυλλιού» σε ένα πολύ άσχημο βράδυ, από το οποίο διασώθηκαν μόνο οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης.

Αντίθετα, οι Βάσκοι ήταν εξαιρετικοί και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κακή εμφάνιση των αντιπάλων τους. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέβηκε στο 4-4, έχοντας σε ρόλο πρωταγωνιστή τους Λούκα Βιλντόζα, Άλεκ Πίτερς, Πιέρια Χένρι και Τόνι Τζεκίρι.

Το τρικ με τους Μποχωρίδη, Νέντοβιτς στις θέσεις των βασικών γκαρντ έπιασε και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς. Οι έξι πόντοι του Σέρβου οδήγησαν σε αρχικό προβάδισμα οκτώ πόντων (2-10, 3′), όμως ακολούθησε «νεκρό» διάστημα και πολλά λάθη (5 στο δεκάλεπτο), που επέτρεψαν στην Μπασκόνια να ισορροπήσει, να «τρέξει» δικό της σερί (9-0) και να πάρει προβάδισμα (11-10, 6′).

Οι «πράσινοι» ανταποκρίθηκαν άμεσα με ζώνη στην άμυνα και από εκεί βρήκαν ψυχολογία και στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που τους έδωσε ξανά τα ηνία (20-23, 10′).

Μερικά λάθη από την πλευρά του «τριφυλλιού» έδωσαν ευκαιρίες και ρυθμό στους Βάσκους, που ξεκίνησαν την δεύτερη περίοδο με σερί 7-0 (27-23, 11′). Η αντίδραση ήταν άμεση από τον πάγκο, με πιο χαμηλό σχήμα (Κασελάκης στο «4», Όγκαστ στο «5») και επιστροφή στην ζώνη, που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠνα καλύψει το κακό διάστημα στις αρχές του δεκαλέπτου και να ανακτήσει το προβάδισμα (31-32, 15′).

Το τέμπο πάντως κατέβηκε, λόγω στόχευσης του Ιβάνοβιτς και των πολλών φάουλ, κάτι που ευνόησε την πιο συγκεντρωμένη Μπασκόνια, η οποία εκμεταλλεύτηκε και την αστοχία των φιλοξενούμενων για το +10 του 19ου λεπτού (44-34) και το +7 στο τέλος του ημιχρόνου (46-39).

Τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου κύλησαν στο μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου. Σωστές επιλογές από τους Βάσκους, λάθη από τους «πράσινους» και σταθερό προβάδισμα για τους γηπεδούχους. Το ξέσπασμα του «τριφυλλιού» ήρθε μετά το 24′, όταν υπήρξε σαφέστατη βελτίωση στην άμυνα και στο κομμάτι των ριμπάουντ, με αποτέλεσμα το 50-49 στον πίνακα του σκορ.

Παρόλα αυτά, το… ρόλερ – κόστερ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ συνεχίστηκε και ακόμα ένα νεκρό διάστημα από την πλευρά των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν εύκολους πόντους  με τους Βιλντόζα, Πίτερς και να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +8 (66-58).

Ο «καυτός» Βιλντόζα ήταν ο υπεύθυνος για το μεγαλύτερο προβάδισμα των Ισπανών στο ματς (69-58, 31′) και το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Ο Πίτερς ανέβασε την διαφορά στους 14 (72-58) και οι γηπεδούχοι έδειχναν όλο και πιο άνετοι στο παρκέ, αφού οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν χάσει την συγκέντρωσή τους.

Αυτό φάνηκε και στο σερί των Βάσκων, που τους έφερε και στο +20 (80-60, 35′). Κάπου εκεί τελείωσε και το ματς, αφού δεν υπήρχε επιστροφή…

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 46-39, 66-58, 93-72

Πηγή: filathlos.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...