Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, υπογράφουν 7 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, μέσα στα γεωγραφικά όρια των οποιων βρίσκονται τα 5 αιολικά πάρκα της Ναυπακτίας.

Στην επιστολή τους επισημαίνουν την ανυπαρξία έργων από τα ανταποδοτικά των ανεμογεννητριών τα περασμένα χρόνια,η υπάρξη των οποίων έχουν επιβαρύνει σημαντικά τις υποδομές στα χωριά τους.Στην ίδια επιστολή τους, δηλώνουν ότι επιθυμούν να λαμβάνουν μέρος στις συζητήσεις των αντισταθμιστικών με τις εταιρίες, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων ξεχωριστά.

Προς: Τον κ. Δήμαρχο Ναυπακτίας 8.2.2021

Κύριε Δήμαρχε

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντισταθμιστικά από τα αιολικά πάρκα στο δήμο μας και τη συμφωνία που κάνατε ως δήμος με την εταιρία που θα κατασκευάσει το πάρκο στη θέση Μακρυνόρος.

Από τη συζήτηση αυτή προέκυψε ότι ο δήμος και τα χωριά θα λάβουν κάποια σημαντικά χρηματικά ποσά ως έργα από την εταιρία αυτή, τα οποία κάνατε γνωστά για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο και στους πολίτες ώστε να τα γνωρίζουν όλοι. Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στα όρια των χωριών μας κατασκευάστηκαν ή κατασκευάζονται τα τελευταία χρόνια πέντε αιολικά πάρκα που έχουν επιβαρύνει σοβαρά τους δρόμους και το περιβάλλον.

Παρότι κατά καιρούς εμφανίστηκαν διάφοροι εκπρόσωποι των εταιριών και εκπρόσωπος από την τότε δημοτική αρχή υποσχόμενοι διάφορα αντισταθμιστικά οφέλη, πέραν των όσων προβλέπει ο νόμος, εντούτοις τα χωριά μας δεν πήραν ποτέ σχεδόν τίποτα πλην ελαχίστων μικρών εξαιρέσεων και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έγιναν ούτε τα βασικά για την αποκατάσταση ζημιών, προστασία από πλημμύρες κλπ.

Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να είμαστε παρόντες στις συζητήσεις με τις εταιρίες που κατασκεύασαν τα αιολικά πάρκα, προκειμένου να υποδείξουμε ποια έργα πρέπει να γίνουν για τις τοπικές μας κοινότητες.

Σας ζητάμε κε Δήμαρχε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να ερευνήσετε το σοβαρό αυτό θέμα και να φροντίσετε να λάβουν ο δήμος και τα χωριά μας έστω και τώρα ό,τι είναι πλέον δυνατό διότι η επιβάρυνση από τα έργα αυτά είναι μεγάλη και όπως σας είπαμε δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα σχεδόν τίποτα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση:Οι πρόεδροι των κοινοτήτων

Μακύνειας Αλεξόπουλος Νικ.

Μολυκρείου Μαλλάς Παν.

Τρικόρφου Δανιήλ Νικ.

Καλαβρούζας Καλαβρουζιώτης Νικ.

Βελβίνας Κοντοχρήστος Δημ.

Βλαχομάνδρας Κωστούλας Βασ.

Πιτσιναιίκων Σταμάτης Πολύδ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...