Την ευκαιρία να μάθουν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλιοί πως γίνεται ο τρύγος και πως παράγεται το κρασί έδωσε η οικογένεια Ζέλιου στο Βοτανικό κήπο που διαθέτει ένα μεγάλο αμπελώνα εκτός από τα πολλά είδη δέντρων , λουλουδιών και βοτάνων.
Μεγάλοι και μικροί έδωσαν το παρών συμμετέχοντας στον τρύγο αλλά στο πάτημα του κρασιού με τον παραδοσιακό τρόπο.
Ο τρύγος, η σημαντικότερη ίσως στιγμή στην ιστορία ενός κρασιού, έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με μεγάλους οινοπαραγωγούς, «Το κρασί γίνεται στο αμπέλι!» και η στιγμή του τρύγου είναι η σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρει ο παραγωγός και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των κόπων της χρονιάς.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες