Με το σύνθημα «Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια, προστατεύουμε το περιβάλλον” οι Ναυπάκτιοι αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν την προσπάθεια συλλογής καπακιών μέσω των μεταλλικών καρδιών που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης.

Η πλατειά Φαρμάκη,η πλατεία του λιμανιού,η παιδική χαρά σε Γρίμποβο και Ψανή και στην πλατεία Ησιόδου (ΔΕΥΑΝ) στο Κεφαλόβρυσο, στην Δάφνη Ναυπακτίας και το Αντίρριο είναι τα σημεία όπου ο καθένας που συλλέγει καπάκια από εμφιαλωμένα μπουκάλια,μπορεί να τα τοποθετεί.

Η  συγκεκριμένη πρωτοβουλία της συγκέντρωσης και της ανακύκλωσης καπακιών και πωμάτων από πλαστικά μπουκάλια εδράζεται στις έννοιες του εφικτού και της ανταποδοτικότητας ενώ παράλληλα έχει βαθύτατα

περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Ο ρόλος της δράσης που υλοποιείται είναι βαθύτατα κοινωνικός και η ανταπόκριση σ’ αυτόν  απαιτεί ανοιχτές συνεργασίες με στόχο την ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της συμμετοχής των πολιτών. Οι εικαστικές παρεμβάσεις συλλογής πωμάτων με το ευρηματικό  «σχήμα καρδιάς» έχουν σκοπό να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά ιατρικών βοηθημάτων επείγουσας ιατρικής για τις ανάγκες των πολιτών που τα έχουν ανάγκη.

Δείτε εικόνες λίγες ημέρες μετά

Δείτε βίντεο και δηλώσεις από την παρουσίαση



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...