Αρχιερατική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιερόθεος τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στον Ι.Ν.Αγ.Παρασκευής Ναυπάκτου, με την ευκαιρία της εορτής των αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την εν Νικαίᾳ Α΄ Οικουμενική Σύνοδο,αλλά και των ιερών λειψάνων που είχαν τεθεί προς προσκύνηση και ευλογία στο ναό,των αγίων Ιουστίνου Πόποβιτς και Λουκά του Ιατρού,Αρχιεπισκόπου Κριμαίας.

Με την ευκαιρία αυτή,η θεία λειτουργία ήταν ιδιαίτερως αφιερωμένη στους ιατρούς και επαγγελματίες υγείας της πόλης μας, τους φαρμακοποιούς, το στελεχιακό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου υγείας Ναυπάκτου.

Ο κ.Ιερόθεος τόνισε το έργο που επιτελούν όλοι όσοι ασχολούνται με τη θεραπεία του σώματος και της ψυχής του ανθρώπου,όπως άλλωστε έπραξε και ο ίδιος ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός.

Στο κήρυγμά του,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιερόθεος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, αλλά και των μετέπειτα Συνόδων. Διότι, η Πατερική περίοδος δεν τελείωσε τον 8ο αιώνα, όπως δυστυχώς διακηρύσσουν ετερόδοξοι δυτικοί θεολόγοι, αλλά συνεχίζεται μέχρι την εποχή μας. Απόδειξη είναι οι άγιοι Πατέρες των ημερῶν μας, όπως και οι δύο Πατέρες των οποίων έχουμε σήμερα τα ιερά λείψανα, είπε ο Σεβασμιώτατος. Οι δύο αυτοί Πατέρες έχουν τρία βασικά γνωρίσματα, ήτοι αγία ζωή, αληθινή θεολογία και μαρτυρική ομολογία.

Κατέληξε δε, ότι πρέπει να ακολουθοῦμε τη ζωή και τη διδασκαλία των αγίων Πατέρων, οι οποίοι μας μεταφέρουν, ως ζωντανοί οργανισμοί, τη ζωή της Εκκλησίας, γιατί η Πατερική περίοδος είναι η Ἐκκλησιαστική περίοδος. Έτσι, στην ορθόδοξη θεολογία υπάρχει ταυτότητα εμπειρίας και διδασκαλίας των Προφητών, των Ἀποστόλων και των Πατέρων. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται μια αντορθόδοξη «περιπλανώμενη θεολογία» (π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ), η οποία δυστυχώς είναι η βάση πολλών συγχρόνων κηρυγμάτων που ακούγονται στους Ιερούς Ναούς.

Αμέσως μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα σε όλο το Εκκλησίασμα,αλλά και τους λειτουργούς της υγείας, στην αίθουσα του συνδέσμου αγάπης του ενοριακού ναού

Παρευρέθηκαν εκτός των άλλων,ο βουλευτής της Ν.Δ.στο νομό Αιτωλ/νίας και ιατρός στο επάγγελμα Μάριος Σαλμάς και ο νέος δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...