Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του οποίου επιχειρεί με αντεργατικές διατάξεις να καταργήσει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, συντασσόμενο με το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και αγώνα όλων των δευτεροβάθμιων οργανώσεων εκπροσώπησης εργαζομένων της χώρας, αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Είναι τώρα που φαίνονται πλέον ξεκάθαρα τα αποτελέσματα των διασπαστικών κινήσεων του (ΠΑΜΕ – ΚΚΕ), όπου φροντίζοντας, πρώτα, για τη διάλυση του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε. στέρησαν, ύστερα, από το Τριτοβάθμιο Όργανο Εκπροσώπησης Εργαζομένων τη νομιμοποίηση για την κήρυξη απεργίας, μετακυλώντας την ευθύνη του συντονισμού στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις.

Στέρησαν επίσης, τη δυνατότητα από τη Γ.Σ.Ε.Ε. να υπογράφει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία ως θεσμικό μέσο ρύθμισης όρων εργασίας καλύπτει όλες τις εργασιακές σχέσεις στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καταδικάζοντας – χωρίς ίχνος μεταμέλειας από πλευράς τους – εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων σε εργασιακή αβεβαιότητα.

Το ΕΚΝΔ αγωνίζεται με βάση τις σταθερές αξίες της ενότητας και της συσπείρωσης στο Ενιαίο Αγωνιστικό Συνδικαλιστικό Κίνημα: Η ισχύς είναι στην ενότητα και όχι στη διάσπαση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους της περιοχής μας να συμμετέχουν δυναμικά στην ενωτική απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη  2 Οκτώβρη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...