Με έργα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ απαντά ο δήμος Ναυπακτίας στη ματαίωση των έργων ανάπλασης στο κέντρο της Ναυπάκτου.Οι εργασίες ανάπλασης πλην των εξωτερικών παρεμβάσεων (στένεμα οδοστρώματος,εσοχές,πεζοδρόμια) περιελάμβαναν και την κατασκευή υπόγειων δικτύων,όπως η αλλαγή του αμιαντοσωλήνα ύδρευσης και το αποχετευτικό.

Ο κ. Κοτρωνιάς αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ήταν αποκαλυπτικός κάνοντας γνωστό στο σώμα την κατασκευή του Καταθλιπτικού αγωγού στη θέση Γρίμποβο με παράλληλη αναβάθμιση των αντλιοστασίων Γριμπόβου-Ρέππα ύψους 2.480.000 ευρώ.

Ναύπακτος: Στον Ρακιντζή το «πανωπροίκι» της Αποχέτευσης - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Φωτο διαδικτύου

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η παρέμβαση;

Το κύριο πρόβλημα στο αντλιοστάσιο του Ρέππα στο Γρίμποβο,λόγω ότι είναι παντορροϊκός παρατηρείται ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες με τις συνεχείς βροχοπτώσεις.Είναι η περίοδος κατά την οποία το σύστυμα φράσει λόγων των φερτών υλικών που παρασύρουν τα όμβρια ύδατα,με αποτέλεσμα τη διαφυγή λυμάτων στη θάλασσα.

Ποια είναι η λύση;

Νέα κατασκευή από την αρχή,δύο δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών 3,5 χλμ από το Γρίμποβο (θέση Ρέππα),μέχρι τον βιολογικό καθαρισμό,ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη χωριτικότητα στο σύστημα.Το έργο αυτό κατασκευαστικά υπερκαλύπτει τις εργασίες του αποχετευτικού που προβλέπονταν στην ανάπλαση.Άλλωστε,δεν είναι τυχαίο,ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή Λουκόπουλου,είχε πολύ ψηλά στην ατζέντα της το θέμα και το “κυνηγούσε”.

Διακοπή νερού σήμερα στη Ναύπακτο - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Εκπνέει ο χρόνος προσφοράς για το νέο δίκτυο ύδρευσης στη Μεσολογγίου

Αντιπαραβάλλοντας τις βλαβερές συνέπειες του δικτύου ύδρευσης στο κομμάτι της ανάπλασης της οδού Τζαβέλλα που δεν θα εκτελεστεί με το τμήμα της οδού Μπότσαρη στο οποίο δεν υπήρξε καμία παρέμβαση (απουσία μελέτης για τα υπόγεια δίκτυα) ο κ.Κοτρωνιάς προανείγγειλε ότι ο χρόνος προσφοράς για τη δημοπρασία που έχει κάνει η δημοτική αρχή για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης (αλλαγή αμιαντοσωλήνα) από το λιμάνι μέχρι τα φανάρια (Εθνικής Αντιστάσεως) εκπνέει,με ένα έργο να βρίσκεται πλέον προ των πυλών υλοποίησης.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...