Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ μάς κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις “ανατροπές του αιώνα”!

Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα – κόλαση για τους εργαζόμενους. Ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να δυναμώσουν ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που θα απαιτεί την απόσυρση εδώ και τώρα του αντεργατικού τερατουργήματος.

Η κανονικότητα, ο εκσυγχρονισμός και η πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά! Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν! Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο!

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία  κυβέρνησης και εργοδοτικών ενώσεων. Αυτή την πολιτική ακολουθεί και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας και τα Σωματεία του. Γι αυτό εξ άλλου απέρριψαν και την πρόταση της παράταξης μας για κοινό αγώνα με στόχο να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα. Κρύφτηκαν πίσω από αφελείς δικαιολογίες αποδυκνείοντας άλλη μια φορά ότι είναι τα καλά παιδιά των αφεντικών.

Ολους αυτούς τους μήνες η ΓΣΕΕ έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση!

Το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!  Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα!

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο!

Δεν θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!

Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας!

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΙΟΥΝΗ, 10.30Π.Μ. ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Παρατάξεις ΕΚΝΔ που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...