Ναύπακτος:Η καθυστέρηση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στη Ναύπακτο γέννησε την κόντρα Κοτσανά-Δημοτικής αρχής-Τι αναφέρει ο δήμος,τι ανταπαντά ο πρώην αντιδήμαρχος

-Η δημοτική αρχή,τη χαρακτηρίζει δικαιολογημένη και καταδικάζει τη λεκτική επίθεση Κοτσανά κατά του υγιεινομικού προσωπικού

-Τι προηγήθηκε-Τι ανταπαντά ο πρώην αντιδήμαρχος

“Σκληρό “μπράντεφερ,μεταξύ της δημοτικής αρχής και του πρώην αντιδημάρχου,επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ανδρέα Κοτσανά,με αφορμή χρονική καθυστέρηση του υγιεινομικού κλιμακίου που θα διενεργούσε rapid test έξω από το χώρο του ΚΕΠ στη Ναύπακτο.

Ο πρώην αντιδήμαρχος,με ανάρτησή του αναφέρθηκε στην καθυστέρηση του κλιμακίου με αποτέλεσμα να έχει συρρεύσει κόσμος στο σημείο και να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί

Συγκεκριμένα έγραψε

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, αυτοκίνητο και εξωτερικοί χώροι

“Στήθηκαν” δεκάδες πολίτες για rapid test στον εξωτερικό χώρο του ΚΕΠ Ναυπάκτου και δεν εμφανίστηκε κανείς ούτε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά ούτε και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Τσουκαλάς ο οποίος είχε προαναγγείλει τα rapid test για Παρασκευή 12 /03 και ώρα 11:00-13:00μ.μ.

Μάλιστα,με νεότερη ενημέρωσή του,ανέφερε ότι:

Με 40 λεπτά καθυστέρηση αφίχθηκε το κλιμάκιο Τ.Ο.Μ.Υ. Μεσολογγίου λέγοντας ότι η ανακοίνωση του Δήμου για την ώρα ήταν λανθασμένη.Αντί για 12:00-14:00μ.μ. που ήταν προγραμματισμένο από τον ΕΟΔΥ ο κ.Τσουκαλάς ανακοίνωσε 11:00-13:00μ.μ.Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

H δημοτική αρχή μίλησε σε ανακοίνωσή της για δικαιολογημένη καθυστέρηση,ενώ χαρακτήρισε ανάρμοστη τη συμπεριφορά του πρώην αντιδημάρχου,καταδικάζοντας τις φραστικές επιθέσεις-όπως τις χαρακτήρισε-του πρώην αντιδημάρχου.

Ειδικότερα,το δελτίο ενημέρωσης του δήμου Ναυπακτίας αναφέρει

Η δημοτική αρχή, κατόπιν έντονων διαμαρτυριών που δέχθηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, καταδικάζει απερίφραστα τις προσωπικές φραστικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ανδρέας Κοτσανάς

Αφορμή για το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στον εξωτερικό χώρο του ΚΕΠ Ναυπάκτου, στάθηκε η δικαιολογημένη καθυστέρηση του προσωπικού σε προηγούμενη δειγματοληψία.  Ανάρμοστες συμπεριφορές, όπως η συγκεκριμένη, είναι ανεπίτρεπτες και προσβάλλουν κατάφορα το τεράστιο έργο που επιτελούν οι εργαζόμενοι του ΕΟΔΥ. Οφείλουμε όλοι την αμέριστη στήριξη και το σεβασμό μας απέναντι στους ανθρώπους που καθημερινά, αψηφώντας τους κινδύνους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Δεν άργησε και πολύ όμως η αντίδραση του πρώην αντιδημάρχου με νεότερη ανακοίνωσή του, που αναφέρεται λεπτομερώς στην παρουσία του στο χώρο του ΚΕΠ και το τι διεμήφθη,με τους πολίτες να περιμένουν και τη στιχομυθία ανάμεσα στον πρώην αντιδήμαρχο και μέλος της ομάδας του κλιμακίου,αποδίδοντας τελικά το λάθος,στη λάθος ώρα που είχε δημοσιευτεί από αυτή που το κλιμάκιο των υγιεινομικών είχε καθορίσει.

Η νέοτερη ανακοίνωση Κοτσανά έχει ως εξής

Αντί μιας δημόσιας μεγάλης συγγνώμης ή έστω ενός απολογητικού δελτίου τύπου από τη Δημοτική αρχή του κ.Γκίζα για την αναμονή δεκάδων συνδημοτών μας κάτω από δύσκολες συνθήκες στην παραλία Γριμπόβου (έμπροσθεν του ΚΕΠ) προκειμένου να υποβληθούν σε προγραμματισμένο Drive Trough Rapid Test, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η δημοτική αρχή εξέδωσε δελτίο τύπου που ουσιαστικά με εγκαλεί για την παρουσία μου στο σημείο καθώς και ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι όταν έφτασα στο σημείο κατόπιν εκκλήσεως των συνδημοτών μου διαπίστωσα δια ζώσης ότι υπήρχαν εκεί 50 δημότες με ζωγραφισμένη την αγωνία και έκδηλη ανησυχία στα πρόσωπα τους, και διαμαρτυρόμενοι ρωτούσαν επίμονα αν θα πραγματοποιηθούν τα τεστ και για ποιο λόγο δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τη δημοτική αρχή ενώ είχαν παρέλθει 35 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη των rapid test.

Κατόπιν με την άφιξη του κλιμακίου ζητήθηκε σε εμένα από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί να με ενημερώσει ο ΕΟΔΥ ποιος ήταν ο λόγος της καθυστέρησης τους.

Κάποιοι από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διατύπωσαν ότι η ώρα έναρξης των προγραμματισμένων τεστ ήταν η 12:00μ.μ. και όχι η 11:00π.μ. που είχε ενημερώσει ο Δήμος.

Ένας εξ αυτών ο οποίος τελικά είχε την ιδιότητα του οδηγού διατύπωσε διαφορετική άποψη δηλαδή ότι η καθυστέρηση οφείλονταν σε προηγούμενα τεστ που έγιναν σε άλλο χώρο, αλλά με συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει με την ιδιότητα του, χωρίς να έχει διακριτικά του ΕΟΔΥ, και με καφέ στο χέρι απηύθυνε προσωπικά σε εμένα τον λόγο με χαρακτηρισμούς του τύπου “ποιος είσαι εσύ” με αποτέλεσμα να τον εγκαλέσω και να του υπενθυμίσω τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τα υπηρεσιακά καθήκοντα του.

Σημειωτέον ότι ενώ ήταν να γίνουν Drive Trough Rapid Test τελικά γίνανε σε σταθερό σημείο και έξω από τα οχήματα αλλά με τους περισσότερους δημότες να έχουν αποχωρήσει από το σημείο.

Τέλος κ.Γκίζα η περίσταση και οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα και όχι επικοινωνιακή διαχείριση ούτε μετάθεση των ευθυνών σας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...