Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπακτίας, σχετικά με την ένταξη χρηματοδότησης του «Πράσινου Σημείου», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έργο είχε ως χρονική αφετηρία δρομολόγησης την προηγούμενη θητεία, ενώ κατά τη διάρκεια της παρούσας ολοκληρώθηκε η σύνταξη των μελετών και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση». Η παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»,  σε συνέχεια αυτού, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση σημειώνοντας πως, ο Δήμος δε λέει την αλήθεια. «Στην ανακοίνωσή του αναφέρει, κακώς, ότι στην θητεία του ολοκληρώθηκαν οι μελέτες του έργου», είναι η ακριβής διατύπωση της ανακοίνωσης της μείζονος μειοψηφίας.

Ας τους βοηθήσουμε λίγο με τα πραγματικά γεγονότα, αλλά και για να λάβουν γνώση οι πολίτες:

Στις 10.5.2019 (επί προηγούμενης θητείας) υπεβλήθη Τεχνικό Δελτίο Πράξης από τον Δήμο Ναυπακτίας, καθώς και συνημμένα έγγραφα-μελέτες.  Μεταξύ αυτών και η Έκθεση Τεκμηρίωσης Συμβατότητας ΥΓΟΣ.  Η εν λόγω Έκθεση, που σημειωτέον αποτελεί βασική απαίτηση του θεσμικού πλαισίου Κρατικών Ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος και την Πράξη με τίτλο «Δημιουργία Πράσινου Σημείου Δήμου Ναυπακτίας», δεν μπορούσε να λάβει έγκριση.

Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση η παρούσα δημοτική αρχή προέβη σε αλλεπάλληλες τροποποιήσεις (24.9.2019, 14.7.2020, 8.9.2020) σε συνεργασία πάντα με την Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων και επανυπέβαλε τελικώς στις 30.9.2020 την Δ’ Αναθεωρημένη Έκθεση Τεκμηρίωσης ΥΓΟΣ με αποτέλεσμα στις 23.11.2020 να οδηγούμαστε στην υπογραφή της Ένταξης του Πράσινου Σημείου του Δήμου Ναυπακτίας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Το πρώτο αφήγημα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν πως η νυν δημοτική αρχή «δε θα προλάβει να απορροφήσει τα χρήματα για τα δρομολογημένα έργα της προηγούμενης θητείας». Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειώσουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία σε άμεσο χρόνο να αναφερθούμε στο ποια είναι τα έργα αυτά, αλλά και σε ποιο στάδιο παρέδωσε το κάθε ένα η παράταξη του κ.Τάκη Λουκόπουλου. Διαπιστώνοντας με την πάροδο του χρόνου πως το συγκεκριμένο σενάριο δεν τελεσφορεί, δε δίστασε να αλλάξει αφήγημα περνώντας στο «είναι αποκλειστικά δικά μας έργα», αλλά και στο ερώτημα «πείτε μας ποια είναι τα δικά σας;». Το πρώτο θα απαντηθεί σύντομα με την παράθεση των στοιχείων που προείπαμε, με επίσημες ημερομηνίες σε κάθε στάδιο σύνταξης των φακέλων, για να έχουν όλοι πλήρη γνώση, ενώ για το δεύτερο θα τους προτρέπαμε να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το Δήμο, προκειμένου να λάβουν γνώση όλων όσων έχουν ήδη σχεδιαστεί και σύντομα θα προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Η παρούσα δημοτική αρχή, με την ανάληψη των καθηκόντων της, και όπως τόνισε προς το ναυπακτιακό λαό ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας, κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της εστίασε στο να ολοκληρωθεί ό,τι παρέδωσε η προηγούμενη, χαράσσοντας τις γραμμές για την επόμενη ημέρα του Δήμου και ξεκινώντας την εφαρμογή του δικού της σχεδιασμού. Με μεθοδική δουλειά και χωρίς διάθεση πολιτικής αντιπαράθεσης, ο πρώτος στόχος επετεύχθη ενώ, ο δεύτερος, πολύ σύντομα θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Με έργα που σχεδιάστηκαν, αλλά και θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους στην τρέχουσα θητεία. Αυτό, για εκείνους που θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα αποτελεί και τη θεμελιώδη διαφορά μας…

Τέλος, και στο πλαίσιο του πολιτικού μας πολιτισμού, βάσει των παραπάνω προϊδεάζουμε τα στελέχη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» ώστε να ψάξουν από τώρα να βρουν το επόμενο αντιπολιτευτικό τους αφήγημα.

Στα λόγια άλλωστε έχουν αποδειχθεί καλοί. Κι αυτό οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...