Σε στάση αναμονής η δημοτική αρχή για το Ξενία

-Β.Γκίζας:Θέλω να πιστεύω ότι το έργο θα συνεχιστεί,αν και οι φήμες για τη μεγάλη έκπτωση που έδωσε τον θέλουν να δυσκολευτεί !!!

Θέμα ημερών είναι απ’ότι φαίνεται η συνέχιση των εργασιών αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων στο Ξενία.

Αυτό έκανε γνωστό,απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ πρώην δημάρχου Π.Λουκόπουλου,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας,κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κατά την υλοποίηση του έργου-ανέφερε ο κ. δήμαρχος-διαπιστώθηκε μια σοβαρή διαφορετική εικόνα της πραγματικής κατάστασης της στατικότητας του κτιρίου, με την αρχική μελέτη που είχε λάβει χώρα κατά την κατασκευή του.Αυτό βεβαίως είχε σαν αποτέλεσμα,να υπάρξει τροποποίηση ή επικαιροποίηση της μελέτης προκειμένου να συνεχίσει το έργο.Η μελέτη αυτή παραλήφθηκε μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο,ενώ αναμένεται η ενημέρωση του σχετικού φακέλου της άδειας προκειμένου να συνεχίσουν οι εργασίες.

Ο κ.Γκίζας,αποκάλυψε ότι δέχθηκε στις αρχές του μήνα επίσκεψη από τον εργολάβο που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του Ξενία,ο οποίος ζήτησε το χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ ως επιπλέον ποσό για πρόσθετες εργασίες που προκύπτουν βάσει της επικαιροποίησης της μελέτης αλλαγής της στατικότητας του κτιρίου,εργασίες όμως που είναι ήδη συμβασιοποιημένες.

Η απάντηση που έλαβε ο εργολάβος από τη δημοτική αρχή ήταν ότι αυτά τα οποία ζητούσε θα πρέπει να αποτυπωθούν εγγράφως και αναλυτικά με τις εργασίες και το κόστος της κάθε μιας.Έκτοτε-ανέφερε ο δήμαρχος- δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία πλην μιας επίσκεψής του στην τεχνική υπηρεσία στην οποία παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει πλέον τέτοια ανάγκη.

Καταλήγοντας ο κ. Γκίζας δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος,χωρίς ωστόσο να μπορεί να κρύψει και την ανησυχία του για το μέλλον του έργου,αφού είπε κατά λέξη:Θέλω να πιστεύω ότι το έργο θα συνεχιστεί,αν και οι φήμες για τη μεγάλη έκπτωση που έδωσε τον θέλουν να δυσκολευτεί.Aυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε στάση αναμονής παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις γύρω από την πορεία υλοποίησης του έργου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα μπορούσε κάποιος από τους εμπνευστές της αλλαγής χρήσης του Ξενία να μας βεβαιώσει ότι αυτό το οποίο επέλεξαν θα φέρει και πολλαπλασιαστικό κέρδος στην πόλη εφ΄όσον βέβαια έχει και το ίδιο το project κερδοφορία. Αν όχι, τότε το κόστος συντήρησής του θα το πληρώσουν ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΝΑΥΠΑΚΤΙΟΙ ή θα το αφήσουμε να ερημώσει ξανά; Σε απλά Ελληνικά: Θα φέρει έσοδα στην πόλη ή θα είναι μια ακόμα οικονομικά χαίνουσα πληγή;;;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...