Δείτε τον κ. Τσόπελα στην εκπομπή“Εκ του σύνεγγυς” να μιλά για το πρόβλημα της νόσου των πλατανιών

Η νόσος του μεταχρωματικού έλκους (θανατηφόρος νόσος των πλατανιών) δημιούργησε νέα δεδομένα στο σχεδιασμό φύτευσης δέντρων στο παραλικό μέτωπο της πόλης.

Μετά τα περιστατικά πλατανιών που παρουσίασαν τη θανατηφόρο αυτή μολυσματική νόσο και έπειτα από την επιτόπια αυτοψία του κορυφαίου δασολόγου-φυτοπαθολόγου στην πόλη μας κ.Παν.Τσόπελα,στη θέση των παλαιών πλατάνων θα φυτευτούν Υγράμβαρες οι οποίες μοιάζουν με το πλατάνι,είναι ταχείας ανάπτυξης και μπορούν να φθάσουν σε τελικό ύψος τα 20-25 μέτρα.

Η μολυσματική νόσος του μεταχρωματικού έλκους είναι ταχέως μεταδιδόμενη νόσος μέσω του ριζικού συστήματος και για το λόγο αυτό,πλέoν συνίσταται η εναλλασσόμενη φύτευση πλατανιών και υγράμβαρης σε σημεία ώστε να μην υπάρχει συνέχιση του ριζικού συστήματος ομοίων δέντρων(πλατανιών).

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να διακοπεί και η μετάδοση της νόσου,ενώ σε κάθε περίπτωση πλέον απαγορεύεται η οποιαδήποτε επέμβαση ή παρέμβαση πάνω στα πλατάνια (κάρφωμα φωτιστικών ή κλάδεμα) πλην των πιστοποιημένων συνεργείων με πολύ καλή προηγουμένως απολύμανση των μηχανημάτων κοπής.Προς αυτή την κατεύθυνση απαγορεύεται πλέον και η μηχανική παρέμβαση για τον καθαρισμό των παραλιών,πλην της ανθρώπινης επέμβασης με χειρονακτικό τρόπο.

Που θα φυτευτούν;

Τα 5 δέντρα θα φυτευτούν αυτές τις ημέρες αφού πρώτα εκριζωθεί από τα ανάλογα σημεία το παλαιό ριζικό σύστημα των πλατάνων ,με τρόπο που να μη προξενήσει ιδιαίτερες φθορές στην πλακόστρωση και ακολούθως θα φυτευτούν τρεις υγράμβαρες στο ύψος του Φλοίσβου και άλλες δύο στο ύψος της παιδικής χαράς στην παραλία της Ψανής.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...