Ναύπακτος:Προχωρούν οι διαδικασίες για το αγκυροβόλιο της Βαριάς.

Aυτό ανέφερε στο στάδιο των ανακοινώσεων ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, αναφορικά με την πορεία των διαδικασιών για την κατασκευή του αγκυροβολίου δυτικά της πόλεως της Ναυπάκτου,στην περιοχή της Βαριάς.

Ο κ. δήμαρχος, ανέφερε ότι παρά τις χρονικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται αλλά όχι τεχνικές δυσκολίες, ολοκληρώνεται η επέκταση της χερσαίας ζώνης λιμένα (ΧΖΛ),ώστε να ληφθούν και οι υπόλοιπες αδειοδοτήσεις, για να μπορεί το έργο να δημοπρατηθεί.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος ήδη έχει λάβει την προέγκριση χωροθέτησης και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο δήμαρχος, δε θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα μιας και αυτό αναμένεται να συμβεί πιθανόν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, μιας και υπάρχει θέμα στην ημερήσια διάταξη,αυτό ωστόσο που έκανε σαφές, είναι ότι οι προσπάθειες του δήμου αλλά και οι δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη, είναι τα αρχικά χρήματα (1.750.000) από το πρόγραμμα interreg Ελλάδας-Ιταλίας που είχε δεσμευτεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή για την κατασκευή του Τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο,να παραμείνουν στη Ναύπακτο, και να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του αγκυροβολίου δυτικά.

Ωστόσο ο δήμαρχος, μίλησε για πρώτη φορά και για εναλλακτική χρηματοδότηση του έργου, πιθανόν μέσα από πρόγραμμα του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης περί κατασκευής αλιευτικών καταφυγίων.Για το λόγο αυτό,το Δημοτικό λιμενικό ταμείο Ναυπακτίας υπέβαλε στο υπουργείο τεχνικό δελτίο, για πιθανή χρηματοδότηση του έργου και από δεύτερη πηγή.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η πόλη χρειάζεται τουριστικό καταφύγιο όχι αγκυροβόλιο σε μια θέση μάλιστα που ο ΒΑ και ΝΑ άνεμος προκαλεί ιδιαίτερο κυματισμό .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...