Συζήτηση εφ’όλης της ύλης για τη ΔΕΥΑΝ σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας.

Για τα μελλούμενα της επιχείρησης,έχει αποφασιστεί η διεξαγωγή δημοατικού συμβουλίου για σήμερα Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα,με τη σχετική πρόσκληση να έχει αποσταλλεί ήδη τις προηγούμενες ημέρες.Βεβαίως είναι κάτι που γνωστοποίησε,στο περασμένο συμβούλιο ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας ώστε οι δημοτικές παρατάξεις να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα αντλώντας από τις υπηρεσίες του δήμου κάθε πληροφορία

Είναι η πρώτη φορά μέσα στη δημοτική θητεία,που θα γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση με φόντο την αύξηση του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης και τους τρόπους αντιμετώπισής του.Η δημοτική αρχή θεωρεί,ότι τα περιθώρια είναι στενά με την επιχείρηση αν δεν αλλάξει κάτι να μπορεί να αντέξει μιάμιση ακόμη περίοδο.

Μέσα σ’αυτό το στενό χρονικό περιθώριο,η παρούσα δημοτική αρχή θα πρέπει να δρομολογήσει μία σειρά λύσεων που θα την βγάλουν από το τέλμα και θα την απελευθερώσει από τον ασφυκτικό κλοιό της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει εν γένει όλο τον πλανήτη.

Έργα μας

Η δημιουργία του φωτοβολταικού στην τ.κ.Βομβοκούς ισχύος 1MW και η ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων αναμένεται να δώσουν σημαντικές ανάσες στον οικονομικό πίνακα της επιχείρησης αφού αναμένεται να εξοικονομηθούν 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.Να σημειωθεί,ότι οι αυξήσεις στο πεδίο της ενέργείας τον τελευταίο χρόνο,έχουν εκτοξεύσει το κόστος της λειτουργίας της στο 1.600.000 ευρώ από τις 700.000 που ήταν πριν την κρίση.Αυτό από μόνο του καθιστά μονόδρομο τα έργα αυτά,σε συνδυασμό βεβαίως με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη ετήσια γ.σ. των ΔΕΥΑ ανάμεσα στις οποίες η κρατική στήριξη στο ενεργειακό κόστος των ΔΕΥΑ.Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη γενική αυτή συνέλευση,κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από την πλευρά των Δ.Ε.Υ.Α. προς τα συναρμόδια Υπουργεία όπως η διαχείριση του ενεργειακού κόστους και ειδικότερα η επαρκής οικονομική ενίσχυση, η ύπαρξη ειδικού τιμολογίου ενέργειας λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων, η ανάκτηση κόστους νερού να επιβάλλεται σταδιακά ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, αλλά και η ψηφιοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, ζητήθηκε χρηματοδότηση των ενεργειακών δράσεων των Δ.Ε.Υ.Α. προκειμένου να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός κ.Πέτσας, που παρέστη στη συνέλευση,δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. ενώ, για την κάλυψη των ενεργειακού κόστους, δήλωσε ότι οι ΔΕΥΑΝ,θα ενισχυθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

gizas edeya2

Για όλα αυτά λοιπόν,τον απόηχο της γ.σ.των ΔΕΥΑΝ στην οποία παρέστη ο κ. Γκίζας με τον διευθυντή της επιχείρησης Δημ.Κότσαλο, αλλά και το πως θα πορευθεί η ΔΕΥΑΝ τους επόμενους μήνες και την κατάσταση που θα κληρονομήσει η επόμενη δημοτική αρχή, στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο της 11ης Ιανουαρίου που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...