-Οκτώβρης:Ο “φτωχός” μήνας της Ναυπακτίας

Χωρίς θέαμα που εντυπωσιάζει ομολογουμένως θα κυλίσουν και οι φετινές εκδηλώσεις-ελέω πανδημίας-της 450ης επετείου από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η πορεία της πανδημίας δεν παρουσιάζει την εικόνα αυτή που θα επέτρεπε τη διοργάνωση ανοιχτών πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή πολιτών.

Ο δήμος Ναυπακτίας για το λόγο αυτό,προσανατολίζεται πέραν της μιας σχετικής εκδήλωσης που προετοιμάζει στο αρχοντικό Μπότσαρη με διακεκριμένους επιστήμονες και επιφανείς προσωπικότητες,στην φωταγώγηση του λιμανιού της πόλης για τις ημέρες αυτές,ενώ ίσως φιλοξενηθεί και κάποιο ιστιοφόρο,σύμβολο των σκαριών της εποχής της Ναυμαχίας.

Στα σχέδια φαίνεται ότι είναι και η μουσική κάλυψη μέσω των αξονικών μεγαφώνων της πόλης με μουσική του 16ο αιώνα,ενώ αν οι συνθήκες (κυρίως καιρικές) το επιτρέψουν,να δούμε το Σαββατόβραδο των εκδηλώσεων κάποια βεγγαλικά στον Ναυπακτιακό ουρανό.

Eδώ θα είμαστε να παρακολουθούμε το θέμα και ας ευχηθούμε του χρόνου,η εικόνα με την πανδημία να έχει άλλάξει με την σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα και βεβαίως τη διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων

Παραδοσιακά,ο μήνας Οκτώβρης αποτελούσε τον πλουσιότερο μήνα των εκδηλώσεων για την περιοχή,ξεκινώντας με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας,τις εκδηλώσεις σε πολλά χωριά του Ορεινού όγκου με το κάστανο και το τσίπουρο,ενώ έκλεινε με την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη (παζάρια) της Ναυπάκτου.

Απ’όλα αυτά τίποτα δεν θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του δήμου στα γνώριμα πλαίσια που ξέραμε,ενώ ίσως κάποιες εκδηλώσεις για το τοπικό προιόν του κάστανου στην περιοχή,περιοριστεί σε δραστηριότητες των τοπικών επιχειρηματιών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...