Να παραδοθούν οι επίδοξοι δολοφόνοι του Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά η Β. Κορέα

Επιμένει η Βόρειος Κορέα και ζητά ξανά την παράδοση αυτών που θεωρεί ότι απεργάζονται σχέδιο εξόντωσης του Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα με βιοχημικά όπλα. Τη νέα απαίτηση πρόβαλλε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χαν Σονγκ Ριόλ, μιλώντας σε ομάδα ξένων διπλωματών και δημοσιογράφων. Την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας υποστήριζε ότι κατάσκοποι της αμερικανικής CIA σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ είναι αυτοί που ετοίμαζαν το σχέδιο εξόντωσης της ανώτατης ηγεσίας της χώρας, όπως σχολίαζαν.

Η βορειοκορεατική πλευρά ισχυρίζεται ότι εντόπισε πρόσφατα μία ομάδα τρομοκρατών που κατάφερε να διεισδύσει στο έδαφός της, με τη βοήθεια των ΗΠΑ και του Νότου, ώστε να δολοφονήσει τον τρίτο μέλος της οικογένειας των Κιμ, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα πρώτου γενικού γραμματέα του Εργατικού Κόμματος. Ωστόσο, παρά τα στοιχεία που επικαλείται η Βόρειος Κορέα, ασαφής παραμένει ο αριθμός, η τοποθεσία και ο τρόπος δράσης των υπόπτων. Ο Χαν πάντως υπόσχεται να τους «κυνηγήσει σε όλες τις γωνιές της Γης» και να τους τιμωρήσει.

Η ένταση την κορεατική χερσόνησο κλιμακώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, υπό τον φόβο μια έκτης πυρηνικής δοκιμής της Πιονγιάνγκ που έχει και στο παρελθόν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, απειλώντας ακόμα και με πυρηνικό χτύπημα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί από την πλευρά της ότι δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία αν η Πιονγκγιάνγκ απειλήσει την ασφάλεια των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους στην περιοχή (Ιαπωνία και Νότια Κορέα).

Οι κινήσεις της Πιονγιάνγκ πάντως δεν μένουν χωρίς αντίκτυπο στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη, η CIA γνωστοποίησε την θεμελίωση ενός κέντρου πληροφοριών, επικεντρωμένου στις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα, που θα συγκεντρώνει κάθε κομμάτι πληροφορίας, ώστε να καθορίζεται το μέγεθος της εκάστοτε απειλής του ασιατικού κράτους.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/283427-Na-paradothoyn-oi-epidoxoi-dolophonoi-toy-Kim-Giongk-Oyn-zeta-e-B-Korea ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...