Να προσέξουν οι δικαστές τα 255 εκ. πρέπει να πάνε στους φτωχούς όπως το υποσχέθηκε ο Αλέξης

ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ – ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ! – ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Για το καλό του τόπου και την προστασία του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν θα πρέπει με τη σημερινή απόφασή τους να ακυρώσουν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες γεγονός που θα υποχρεώσει το κράτος να επιστρέψει στους νταβατζήδες 255.000.000 ευρώ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα τίναζε στον αέρα το κύρος της Δικαιοσύνης και θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες πολιτικές καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.

Οι δικαστές οφείλουν να αποφασίζουν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και οι αποφάσεις τους να μην επηρεάζονται από την περιρρέουσα πολιτική κατάσταση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των τηλεοπτικών αδειών το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει και προστάζει να παραμείνουν στα δημόσια ταμεία που είναι άδεια τα 255 εκατομμύρια, ευρώ που δόθηκαν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Το τεράστιο αυτό ποσό το χρωστάει η κυβέρνηση στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, που βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης εξ’ αιτίας των εφιαλτικών μνημονίων.

Επειδή κάποιοι δικαστές, ευτυχώς λίγοι, που διατηρούν φιλικές σχέσεις με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες προβάλουν διάφορα άλλοθι να ακυρωθεί ο νόμος του Νίκου Παππά και να συνεχιστεί το καθεστώς αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, που επέβαλαν οι νταβατζήδες στο τηλεοπτικό τοπίο, προειδοποιούμε τους πάντες, πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και δικαστικούς ότι μια τέτοια απόφαση θα εξυπηρετούσε μόνο τους βαρόνους της διαπλοκής και συνιστά καραμπινάτη απιστία. Γιατί η δήθεν προστασία του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνεται αλά καρτ.

Όπως είναι γνωστό από το 2010 ο Σύνταγμα καταρρακώθηκε στην κυριολεξία, από τα εφιαλτικά μνημόνια και δυστυχώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε το παραμικρό να αποκαταστήσει τη συνταγματική νομιμότητα και τα συμφέροντα των πολιτών τους οποίους άφησε έρμαια στις διαθέσεις των ξένων κατακτητών.

Ήταν Συνταγματική η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των ΔΕΚΟ στους απατεώνες τοκογλύφους;

Ήταν Συνταγματική η εξαθλίωση των συνταξιούχων με τις αλλεπάλληλες περικοπές των συντάξεων για τις οποίες μια ολόκληρη ζωή πλήρωναν;

Ήταν Συνταγματική η εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού, που θυσιάστηκε στο βωμό των μνημονιακών αναγκών;

Είναι Συνταγματική η καθημερινή καταπάτηση των νόμων και του Συντάγματος από τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών;

Για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος επιχειρεί να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο είχε παραδοθεί από το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, στους γνωστούς νταβατζήδες.

Ενδεχόμενη πραξικοπηματική κατάργηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, συνιστά καραμπινάτη εκτροπή. Γιατί εντάσσεται στο βρόμικο σχέδιο του παλιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των βαρόνων της διαπλοκής, για υπονόμευση της δημοκρατικής ομαλότητας και την αποδόμηση της κυβέρνησης.

Γι αυτό πρέπει να σταματήσουν από ορισμένους κομματικούς εγκάθετους πολιτικάντηδες τα παραμύθια με τη δήθεν αντισυνταγματικότητα και τα διάφορα αλλά αστεία επιχειρήματα που προβάλλουν καθημερινά από τα κανάλια της διαπλοκής οι εκπρόσωποι του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρώσει τον ίδιο του το ρόλο, υπονομεύοντας παράλληλα το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Γιατί μια απόφαση που θα προστατεύει τα συμφέροντα των νταβατζήδων, θα μειώσει το κύρος της Δικαιοσύνης στα μάτια της κοινωνίας που αντιμετωπίζει εφιαλτικές καταστάσεις.

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του ΣτΕ

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο για τις τηλεοπτικές άδειες και όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στην κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Τον τόνο της κυβερνητικής πολιτικής έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως «αναμένουμε τις αποφάσεις και τις εξελίξεις κατά περίπτωση». Όπως εξήγησε ο Νίκος Παπάς,  «εμείς προχωράμε κατά το σχεδιασμό μας, έχουμε έναν διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί, έχει αποφέρει για το Δημόσιο ένα ποσό το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο σε σχέση με τις προσδοκίες τις αρχικές και ήδη διοχετεύεται σε δράσεις που θα ανακουφίσουμε πράγματα τα οποία έχουμε ανάγκη. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζετε και εσείς και εμείς ότι οφείλουμε οι αποφάσεις των δικαστηρίων να εφαρμόζονται και νομίζω ότι κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Συντάγματος και των προηγούμενων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες χαρακτήριζαν το τηλεοπτικό καθεστώς ως συνταγματικό εμείς έχουμε κινηθεί και αυτά τα προβλήματα κληθήκαμε να λύσουμε».

Παππάς: Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε το Σύνταγμα

Ερωτώμενος αν οι δικαστές μπορούν να επιβάλουν μία απόφαση στην κυβέρνηση είπε: πως η κυβέρνηση θα τηρήσει και είναι υποχρεωμένη να τηρήσει το Σύνταγμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. «Ούτως ή άλλως. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει και δεν πρέπει να γίνει, διερωτώμαι αν κάποιοι το εισηγούνται κιόλας το δημόσιο διάλογο είναι να συμπράξουμε τις διατάξεις στα δικαστήρια». Όπως υπογράμμισε, «δεν μπορούν τα δικαστήρια να συντάσσουν διατάξεις και να γράφουν τους νόμους. Τους νόμους τους συντάσσει, τους γράφει η εκλεγμένη Βουλή. Τα δικαστήρια έρχονται πάντα να κρίνουν, δεν είναι αυτά που νομοθετούν. Νομίζω ότι τέτοιες σκέψεις όσοι έχουνε πρέπει να τις εγκαταλείψουν σύντομα. Τώρα ο διαγωνισμός, η ανάγκη να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο». Παράλληλα ο  κ. Παππάς, τόνισε πως « και στελέχη της ΝΔ, όπως ο κ. Βορίδης ή κ. Μπακογιάννη, έχουν παραδεχθεί ότι θα έπρεπε να έχουν κάνει διαγωνισμό. Και βλέπουμε ότι στον Τύπο αποκαλύψεις ότι θα πρέπει να είναι ειλικρινείς. Δεν το θυμόμουν ότι είχε συμβεί: υπήρχε επί κυβέρνησης Παπαδήμου μίνι νομοσχέδιο για διαγωνιστική διαδικασία και αδειοδότηση με εισηγητή υπουργό τον κ. Βορίδη το οποίο αποσύρθηκε κακήν κακώς. Θα ήταν δηλαδή πολύ ενδιαφέρον η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Βορίδης ο ίδιος να βγει να εξηγήσει γιατί αφού είχαν φτάσει στην Ολομέλεια προς ψήφιση αυτές οι διατάξεις, γιατί αποσύρθηκαν, ποια τηλέφωνα σηκώθηκαν, ποιος τους μίλησε, ποιος τους πίεσε, τι τελικά ήταν αυτό που τους επηρέασε και έκριναν ότι πρέπει τις διατάξεις να τις αποσύρουν. Εν πάση περιπτώσει νομίζω ότι είναι πολύ διδακτικό και το πρόσφατο και το προηγούμενο παρελθόν αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι ο κάθε θεσμός πρέπει να επικεντρωθεί στο ρόλο του και ουδείς εκατέρωθεν να μην υπερβαίνει κανέναν».

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση διατηρεί νομοθετική πρωτοβουλία για τις άδειες

Σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες «θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος ή θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Σε συνέντευξή του στον real fm, ο κ. Τζανακόπουλος, εξήγησε πως η απόφαση του ΣτΕ είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση. «Αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης θα επιλέξουμε πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό που εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ακόμα και μία αρνητική απόφαση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραιτείται από τη σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», είπε. Στο σημείο αυτό, ερωτηθείς αν μπορεί η κυβέρνηση να επιστρέψει με έναν νέο νόμο, απάντησε: «μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...