Να τελειώσουν το «φτηνό χρήμα» της ΕΚΤ, πριν έρθει στην Ελλάδα θέλουν οι Γερμανοί!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟ Q.E. ΠΡΙΝ ΜΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!

Μπλόκο στο «φτηνό χρήμα» της ΕΚΤ για την Ελλάδα, θέλουν να βάλουν οι Γερμανοί! Με την είσοδο της Ελλάδας, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Q.E.) η κυβέρνηση έχει στόχο να αντλήσει την αναγκαία ρευστότητα, για την ενίσχυση της ελληνικής αγοράς και την τόνωση της αναπτυξιακής πορείας που είναι και το βασικό σενάριο για το 2017.

Μία ενίσχυση που σε πρώτη φάση, θα φτάνει μόνο τα 4 με 4,5 δις ευρώ, αλλά έχει μεγαλύτερη αξία, καθώς για τα χρήματα αυτά, δεν υπάρχει υποχρέωση στο μνημόνιο σχετικά με το που θα διοχετευτούν και σε αντίθεση με τα δανεικά από τους Θεσμούς, που επιστρέφονται αμέσως πίσω στους δανειστές,  μέσω δόσεων για την αποπληρωμή του χρέους, αυτή η ρευστότητα, θα μπορούσε να πέσει στην αγορά για να δοθεί μία «ανάσα» στην επιχειρηματικότητα.

Όμως οι Γερμανοί οικονομολόγοι, που συμβουλεύουν και την Καγκελάριο Μέρκελ, φαίνεται ότι έχουν άλλα σχέδια. Ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Κλέμενς Φούεστ, σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα,  Frankfurter Allgemeine Zeitung εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων, εάν επιβεβαιωθεί ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης είναι ισχυρότερος του αναμενόμενου.

Ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό παρατηρείται στην γερμανική Οικονομία, με τον  εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή να έχει αυξηθεί κατά 1,7% σε ετήσια βάση (στοιχεία Δεκεμβρίου), μετά την αύξησή του κατά 0,7% τον Νοέμβριο.

Βλέποντας αυτά τα στοιχεία της  γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, ο ίδιος δήλωσε ότι  «αυτό το άλμα του πληθωρισμού αποτελεί ένα μήνυμα για έξοδο από την επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», για να προσθέσει στην συνέχεια, ότι εάν «τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν για το σύνολο της Ευρωζώνης, η ΕΚΤ πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τον Μάρτιο του 2017″.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...