ΝΔ: Κάθε μέρα που περνά με τον ΣΥΡΙΖΑ η ζημιά μεγαλώνει

wzxbsrzkrjt5jjp3g0k9Την ώρα που οι συζητήσεις για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και του ΕΣΡ κυριαρχούν στο πολιτικό προσκήνιο, εν αναμονή και της απόφασης του ΣτΕ περί συνταγματικότητας ή μη του «νομου Παππά», για την αξιωματική αντιπολίτευση το «καμπανάκι κινδύνου» ηχεί συνολικά για την πορεία της χώρας. Για την οικονομία, οπως διαφαίνεται και από την έκθεση του Γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής. Για το γεγονός ότι μετά από 15 μήνες δεν έχει κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Αλλά και για την κυβερνητική αδυναμία να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές επιπτώσεις της πολιτικής της. Στη ΝΔ θεωρούν μάλιστα ιδαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του κόμματος να καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας την τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, στην οποία δεν συναίνεσε η κυβερνητική πλειοψηφία.

«Οι μάσκες έπεσαν», τονίζουν στην Πειραιώς, καθώς θεωρούν ότι εν μέσω όλων των εξελίξεων που έχουν καταρρίψει το «δήθεν ηθικό πλεονέκτημα», «γκρεμίστηκε και ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας» του ΣΥΡΙΖΑ. «Η αυτοαποκαλούμενη αριστερή Κυβέρνηση Τσίπρα απέρριψε μια τροπολογία – ανάσα για χιλιάδες συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και παρέπεμψε στις «καλένδες» μια λύση που όφειλε η ίδια να είχε από καιρό προκρίνει», σχολίαζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτή είναι μία από τις πρωτοβουλίες των προηγούμενων ημερών με τις οποίες στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι αιφνιδίασαν το κυβερνών κόμμα και απέδειξαν ότι είναι σε θέση πλέον να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, να επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ατζέντα και να αναγκάζουν την κυβέρνηση να τοποθετείται επί των δικών της πρωτοβουλιών. Κυβερνητικό αιφνιδιασμό διακρίνουν και λόγω της, εν μέσω πληροφοριών για παρέμβαση του πρωθυπουργού, απόφασης του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει εκείνος στη Βουλή, πριν την Διάσκεψη των προέδρων για το θέμα του ΕΣΡ. Και να ξεκαθαρίσει εγκαίρως πως η Ν.Δ. θα συναινέσει στη σύστασή του μόνο εάν επανέλθουν στη συγκεκριμένη Ανεξάρτητη Αρχή οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα αρμοδιότητές της.

Στη ΝΔ πάντως στέκονται κυρίως στην ανάδειξη μέσα από την ομιλία αυτή της «κρίσης Δημοκρατίας» για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προειδοποιεί πλέον ευθέως ότι «δημιουργείται στη χώρα από τις αντιδημοκρατικές και καθεστωτικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης». Πηγές της Πειραιώς υποστηρίζουν μάλιστα ότι «για πρώτη φορά μετά από το 1974, Κυβέρνηση δημιουργεί με τις πράξεις της ένα τέτοιο πρόβλημα», το οποίο προστίθεται μάλιστα στην βαριά οικονομική κρίση και δημιουργείται
έτσι μια κατάσταση που η χώρα «δεν μπορεί να αντέξει», όπως προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.
Το γεγονός αυτό είναι που, όπως εξηγούν στην Πειραιώς, ανάγκασε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να καλέσει το λαό σε εγρήγορση για να προστατεύσει
όσα κατέκτησε με αγώνες τα τελευταία 42 χρόνια».»Και κυρίως, προσθέτουν, την ανεξαρτησία θεσμών
όπως η Δικαιοσύνη που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε πολίτη σε μια ευνομούμενη πολιτεία».

» Κάθε μέρα που περνά η ζημιά μεγαλώνει»

AdTech Ad

Την ίδια ώρα στη ΝΔ αποκωδικοποιούν μηνύματα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και διερευνούν πιθανές επόμενες κινήσεις από τον πρωθυπουργό. Αφενός εκτιμούν πως η σύνδεση χρέους με την δεύτερη αξιολόγηση δημιουργεί αίσθηση ότι το ενδεχόμενο της «ηρωϊκής εξόδου» είναι υπαρκτό για το κυβερνών κόμμα. Αφετέρου θεωρούν ότι ένας ανασχηματισμός δεν θα βγάλει την κυβέρνηση από τα σημερινά αδιέξοδα, καθώς αυτά δημιουργούνται από την ίδια την πολιτική της, από τις ιδεοληψίες και από την διαχειριστική ανικανότητα που την χαρακτηρίζει.

Το μήνυμα μάλιστα που έστειλε την Παρασκευή το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ήταν σαφές σε ότι αφορά το επείγον του αιτήματος για «πολιτική αλλαγή» και την ζημιά που θεωρεί ότι υφίσταται η χώρα κάθε μέρα που περνά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
«Η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να αργήσει. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα που ο κ. Τσίπρας παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία, χάνονται ευκαιρίες. Κάθε μέρα που καθυστερεί η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αργεί να ανακάμψει η οικονομία. Κάθε μέρα διαβρώνονται οι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας μας. Και χωρίς Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, ισχυρούς θεσμούς, ανταγωνιστική Παιδεία, καμία νέα και κανένας νέος δεν μπορεί να έχει προοπτική».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικά σε τροχιά αποδρομής»

Όσα διαδραματίστηκαν στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν όμως, κατά τη ΝΔ, και ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται «σε φάση διαρκούς συρρίκνωσης και επιστροφής σε ένα τμήμα του αρχικού πυρήνα στελεχών, της περιόδου του 4%». «Η επιχείρηση διεύρυνσης αποτυγχάνει, γιατί όλοι συνειδητοποιούν πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει οριστικά σε τροχιά αποδρομής», υποστηρίζουν στην Πειραιώς και προσθέτουν ότι «όσο ο χρόνος περνά ο εκλογικός ανταγωνισμός θα οδηγεί σε διαρκή απομείωση τον πολιτικό ρόλο που απέκτησε στα χρόνια της αντιμνημονιακής του ρητορείας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πολύ βαριάς στρατηγικής ήττας», εκτιμούν μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως «η ανάκαμψη της Ελλάδας περνάει μέσα από την εκλογική και ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» και από το βήμα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ υποστήριξε πως «η συντριβή του είναι δεδομένη».

Πηγή:Liberal.gr

The post ΝΔ: Κάθε μέρα που περνά με τον ΣΥΡΙΖΑ η ζημιά μεγαλώνει appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...