ΝΕΟ πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες- ΔΕΙΤΕ τα κριτήρια

Πόσες και ποιες ειδικότητες θα προκηρυχθούν

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 35.000 ανέργων σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο σχεδιασμός της έκδοσης της προκήρυξης είναι οριστικός αφού στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου. Υπενθυμίζουμε ότι η aftodioikisi.gr, είχε γράψει αποκλειστικά ότι με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα θα υπάρξουν μικρές αλλαγές αλλά και ότι ο όγκος των θέσεων είναι μεγάλος, η σχετική προκήρυξη μπορεί να βγει και εντός του Δεκεμβρίου παρότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να εκδοθεί τον Νοέμβριο.

Σε κάθε περίπτωση η αντίστρόφη μέτρηση έχει αρχίσει και μετά την ανάρτηση του Προγράμματος από τον ΟΑΕΔ:
 

— θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους,

— θα ακολουθήσει η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων,

— η διαδικασία ελέγχου των αιτήσεων,

— η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, 

— η διαδικασία υποβολής ενστάσεων επί των προσωρινών αποτελεσμάτων

— και τέλος η ανάρτηση των οριστικών πινάκων των ωφελουμένων
 
Πόσες και ποιες ειδικότητες θα προκηρυχθούν  

Οι θέσεις που θα προκηρυχθού θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

 Υπενθυμίζουμε ότι το προήγουμενο διάστημα δηλώθηκαν από Δήμους και Περιφέρειες οι απαιτούμενες ειδικότητες που αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων. Μετά τα αιτήματα των ΟΤΑ οι αρμόσιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προχώρησαν στην κατάρτιση του προγράμματος προκειμένου να εντάξουν στον β΄κύκλο του προγράμματος μόνο εκείνους που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι βασικές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

Τα κριτήρια


Η επιλογή των υπαλλήλων αναμένεται να γίνει στη βάση εννέα συγκεκριμένων κριτηρίων που ακολουθήθηκαν και σε προηγούμενες προκηρύξεις. Ειδικότερα:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
5. Ηλικία.
6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πηγή: aftodioikisi.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...