Νομική νίκη Samsung επί της Apple

Νομική νίκη Samsung επί της Apple
Σημαντική νομική νίκη σημείωσε η νοτιοκορεατική εταιρία ηλεκτρονικών Samsung, κατά του αμερικανικού κολοσσού, Apple. Η αμερικανική Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου αποφάνθηκε ότι η Apple παραβίασε πατέντα της Samsung αναφορικά με τεχνολογία που σχετίζεται με την μετάδοση πληροφοριών μέσω ασύρματων συσκευών.

Το 2012, η Apple ήταν αυτή που είχε κερδίσει την δικαστική διαμάχη για παραβίαση πατεντών της  πό την Samsung.

Αυτή τη στιγμή η Apple, βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισαγωγών των παλαιότερων μοντέλων της που κατασκευάστηκαν στην Ασία, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς iPhone 4, καθώς η ομοσπονδιακή επιτροπή των ΗΠΑ εκτιμά ότι η αμερικανική εταιρεία παραβίασε πατέντες της ανταγωνιστικής

κορεατικής Samsung. Το iPhone 4 θεωρείται επιλογή χαμηλού κόστους συγκριτικά με τα νεότερα μοντέλα της Apple, τα οποία δεν επηρεάζονται από την απόφαση.

Όπως δήλωσε η Samsung, η απόφαση από την ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαιώνει την πεποίθηση της, ότι η Apple παραδοσιακά «κλέβει» τις καινοτομίες της Samsung.

Από την πλευρά της η Apple δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση των Ομοσπονδιακών δικαστηρίων, η οποία θα μπορούσε επίσης να ανατραπεί από τον πρόεδρο Ομπάμα. Ωστόσο, κανένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εδώ και δεκαετίες, δεν έχει ασκήσει βέτο σε διαμάχη σχετικά με πατέντες.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...