Ντίνος Τσουκαλάς: Πλήρη εγκατάλειψη του Δημοτικού γηπέδου Ξηροπηγάδου.

Δεχόμενος παράπονα από αθλητές οι οποίοι χρησιμοποιούν το γήπεδο ξηροπηγάδου σχετικά με την λειτουργικότητα του, των εγκαταστάσεων, και την εγκατάλειψη του στο έλεος του θεού, αναγκάστηκα να επισκεφθώ ο ίδιος ώστε να διαπιστώσω τα προβλήματα από κοντά, και η εικόνα που αντίκρισα ήταν τραγική και δυστυχώς το γήπεδο αποτελεί εστία μολύνσεως για όσους το χρησιμοποιούν .Σε ένα γήπεδο το οποίο κατασκευάστηκε την προηγούμενη τετραετία με το ποσό των 284 χιλιάδων ευρώ, και το μοναδικό με συνθετικό χλοοτάπητα στην περιοχή μας, και που σε αυτό αθλούνται πάρα πολλά παιδιά της πόλης μας, δυστυχώς βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη από την σημερινή δημοτική αρχή. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες του γηπέδου σήμερα.
                           Ντίνος  Τσουκαλάς

                         Δημοτικός  Σύμβουλος

................



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ντίνο καλά τα λες και μπράβο σου που ασχολείσαι με το συγκεκριμένο ζήτημα.
    Στο γήπεδο του Ξηροπηγάδου πηγαίνω σχεδόν καθημερινά για τρέξιμο (όπως και αρκετοί τώρα το καλοκαίρι) και οι εικόνες που κατέγραψες μόνο ντροπή μας γεμίζουν.

    Ωστόσο, αν το θέμα το πας πολιτικά πέφτεις σε παγίδα. Καμία παράταξη και κανένας δήμαρχος δε θα είχε κάνει κάτι διαφορετικό. Η εικόνα του ξηροπηγάδου έτσι ήταν και παραμένει. Ποιος έσπασε τους θερμοσίφωνες; Τις πόρτες; Ποιος έσκισε τα δίχτυα κλπ.;
    Λοιπόν, επειδή δυστυχώς η κουλτούρα μας σαν λαός (και επιτρέψτε μου να βγάλω τον εαυτό μου τουλάχιστον απ’ έξω) είναι, ότι δε μας ανήκει να μη το εκτιμούμε και το προσέχουμε, μάλλον πρέπει να αλλάξει κάτι στο τρόπο προσέγγισης.

    Γιατί τα ιδιωτικά γήπεδα 5×5 είναι στη καλύτερη δυνατή κατάσταση; Γιατί δε βρίσκονται και εκεί αυτοί οι “μάγκες” να πάνε να τα σπάσουν; Η λύση είναι οι ομάδες που εδρεύουν σε αυτούς τους χώρους να έχουν και τη ευθύνη για τη συντήρηση, τη λειτουργία και γιατί όχι και τη φύλαξή τους (όχι με την έννοια του security ασφαλώς – καταλαβαίνετε πολύ καλά τι λέω). Θα επιχορηγούνται ασφαλώς με ένα κονδύλι σε ετήσια βάση από το δήμο το οποίο δε χρειάζεται να είναι και ιδιαίτερα υψηλό. Από κάποιο σημείο και μετά και οι ζημιές θα σταματήσουν και η εικόνα θα καλυτερέψει.
    Ο υπογράφων δύο φορές έχω λογομαχήσει με διάφορες “προσωπικότητες” στο γήπεδο που αποδεδειγμένα δημιουργούσαν φθορές.

    Όνειρα θερινής νυκτός θα πείτε! Ε τότε μην απορούμε για την εικόνα μας στα Δημοτικά-Δημόσια γήπεδα, στις παιδικές χαρές, στα πάρκα, κλπ κλπ.

    Ευχαριστώ, Ντίνο μπράβο που ασχολείσαι με τέτοια θέματα και γίνονται αυτές οι σκέψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...