Ντοκιμαντέρ για τον έρωτα στον “Ιανό”

Ντοκιμαντέρ για τον έρωτα στον
Τον Φεβρουάριο, οι καθιερωμένες Πέμπτες των ελληνικών ταινιών τεκμηρίωσης εστιάζουν στον… φτερωτό θεό.
Οι λάτρεις των ταινιών τεκμηρίωσης, και δη των ελληνικών, θα θυμούνται φυσικά http://tospirto.net/cinema/news/14659 πως το βιβλιοπωλείο «Ιανός», σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, έχει «ορίσει» τις Πέμπτες ως βραδιές που φιλοξενούν  ενδιαφέρουσες δωρεάν προβολές ημεδαπών ντοκιμαντέρ –και συνακόλουθες γόνιμες συζητήσεις

. Κάθε μήνας καλύπτει και μια διαφορετική θεματική ενότητα• κι ο Φεβρουάριος –ελέω… Αγίου Βαλεντίνου, πιθανότατα– είναι αφιερωμένος στον Έρωτα. Συγκεκριμένα, τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν (προηγήθηκε το «Οι εραστές της Αξού» του Νίκου Λυγγούρη) είναι:

• 13 Φεβρουαρίου: «Λάμπουν στο σκοτάδι» (2012) του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, εξαιρετική καταγραφή της κοινής ζωής δυο μεσήλικων γκέι φίλων και περιστασιακών εραστών στην μετά Κατρίνα Νέα Ορλεάνη.

• 20 Φεβρουαρίου: «Φιλό & Μαρίνα» (2009) της Καλλιόπης Λεγάκη, φιλμ για τον παρισινό έρωτα μεταξύ ενός καταξιωμένου γλύπτη και της εδώ και δεκαετίες συζύγου του – έναν έρωτα-καταλύτη.

• 27 Φεβρουαρίου: «Hippie-Hippie Matala! Matala!» (2013) του Γιώργου Βαρελά, ιστορική αναδρομή στην χίπικη, «love an’ peace» κοινότητα που άνθισε στα Μάταλα της Κρήτης μεταξύ 1960 και 1970.

13 Φεβρουαρίου 2014
Κάθε Πέμπτη στις 22:30 στον «Ιανό» (Σταδίου 24, τηλ. 210-3217810), είσοδος ελεύθερη.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...