Ντομπρόβσκις: Πρέπει να γίνει μία τελική προσπάθεια

«Μία τελική προσπάθεια» ώστε να γεφυρωθούν τα χάσματα και να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση ζήτησε από τις εμπλεκόμενες πλευρές ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξή του στο «euroactiv».

«Η Κομισιόν θα επιμείνει στις προβλέψεις της και έχει κάθε λόγο να προσδοκά ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Εμφανίστηκε παράλληλα, αισιόδοξος πως θα καλυφθούν οι διαφορές των δύο πλευρών, ως προς την «κάλυψη» του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2018 και παραδέχθηκε ότι «αγκάθι» εξακολουθούν να αποτελούν οι αποκλίνουσες εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν.

«Οι συζητήσεις επί του παρόντος συνεχίζονται και ένα από τα στοιχεία είναι επίσης, να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των προβλέψεών μας και αυτών του ΔΝΤ, οι οποίες είναι πιο απαισιόδοξες» ανέφερε, στο ίδιο πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση – και επικαλούμενος τη συνθήκη του ESM – τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα

Ερωτηθείς τέλος, για το Eurogroup της Δευτέρας, διευκρίνισε ότι «δεδομένων των συνθηκών, δεν θέλει να εστιάσουν οι πλευρές σε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά στην ουσία της διαπραγμάτευσης» και επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει «από όλους μια τελική προσπάθεια».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/271151-Ntomprobskis-Prepei-na-ginei-mia-telike-prospatheia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...