Ντ. Τραμπ: “Είμαι ο καλύτερος φίλος που είχε ποτέ το Ισραήλ”

Ντ. Τραμπ: “Είμαι ο καλύτερος φίλος που είχε ποτέ το Ισραήλ”
Ντ. Τραμπ:


08/12/2019 – 14:32

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χθες Σάββατο σε ομιλία του προς την εβραϊκή κοινότητα της Φλόριντα, δήλωσε πως είναι ο καλύτερος φίλος που είχε ποτέ το Ισραήλ. 

Ο Τραμπ έκρινε επίσης ότι η εβραϊκή κοινότητα της Αμερικής έσφαλε με την ψήφο της στους Δημοκρατικούς υπό τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα. “Αρκετοί από εσάς ψήφισαν πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης (…) Μια μέρα θα πρέπει να μου το εξηγήσετε αυτό διότι δεν πιστεύω ότι αυτοί αγαπούσαν πολύ το Ισραήλ”, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε σύνοδο του Αμερικανοϊσραηλινού Συμβουλίου, μια οργάνωση στην οποία ανήκουν κυρίως ο δισεκατομμυριούχος Σέλντον Άντελσον και η σύζυγός του Μίριαμ, δύο από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Τραμπ.

Αντιθέτως, υπογράμμισε, “το εβραϊκό κράτος δεν είχε ποτέ καλύτερο φίλο στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρό σας, τον Ντόναλντ Τραμπ”. Η εβραϊκή κοινότητα αποτελεί μια μικρή, αλλά ζωτικής σημασίας μερίδα του εκλογικού σώματος της Φλόριντα, η οποία είναι μια από τις πολιτείες που κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ είτε υπέρ των Δημοκρατικών είτε υπέρ των Ρεπουμπλικάνων.
 
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...