“Νωπό το αίμα από το θάνατο των Κρητικών”, λένε οι Βιαννίτες που απαντούν στο Σόιμπλε!

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κρήτης και ιδιαίτερα στα χωριά που γνώρισαν τη γερμανική βαρβαρότητα, οι δηλώσεις Σόιμπλε για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και ειδικά η δήλωση Σόιμπλε που καλούσε την Ελλάδα να μείνει πιστή στο θέμα των μεταρρυθμίσεων, έχει ρίξει “λάδι στη φωτιά”.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, ως Δήμαρχος μιας από τις μαρτυρικές περιοχές της Ελλάδας, έχει συστρατευθεί με όλους τους συμπολίτες του που ζητούν δικαίωση για τις θηριωδίες των Γερμανών.

“Το αίμα που έχει χυθεί στη Βιάννο από τα θύματα των Γερμανών είναι ακόμη νωπό. Δεν μπορεί να ξεχαστεί μια τέτοια θηριωδία”, είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι επιτέλους η ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να κάνει πράξη τη λαϊκή απαίτηση και να διεκδικήσεις τις γερμανικές αποζημιώσεις. “Ενώ θα έπρεπε το θέμα αυτό να έχει κλείσει, δυστυχώς οι πολιτικοί μας το έχουν αφήσει στην άκρη μέχρι σήμερα. Υπάρχουν μόνο οι φωνές της Αυτοδιοίκησης και οι φωνές των μαρτυρικών χωριών”, τονίζει ο κ. Μπαριτάκης

Γενικός ξεσηκωμός
Για άστοχες δηλώσεις κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι “προφανώς η έγερση αυτών των θεμάτων δεν αποτελεί αντίβαρο στα ζητήματα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα τονίζει ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ασκήσει το δικαίωμά της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο”.

Ο Αλεξης Τσιπρας τονισε οτι το κομμα του ηταν η μόνη πολιτική δύναμη που εθεσε ευθέως ΚΑΙ στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο το θεμα τον περασμενο Ιανουαριο στη συναντηση με τον Σοιμπλε. Κάποιοι «κουτσαβάκηδες» στη βουλή μας κουνούσαν το δάκτυλο, μας είπαν ότι πήγαμε να κλαφτούμε στα σκαλιά του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ανεφερε χαρακτηριστικα ο κ. Τσιπρας.

Προκλητικές χαρακτήρισε τις δηλώσεις Σόιμπλε ο Νότης Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας ότι ο Γερμανός υπουργός πρέπει να αντιληφθεί ότι πλησιάζει η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού.

Απαράδεκτη και προκλητική η τοποθετηση Σοϊμπλε αναφερει σε ανακοινωση του το ΚΚΕ λεγοντας οτι το ζητημα των διεκδικησεων ειναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό για το λαό.

Τη Δευτέρα, συζητείται στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση 60 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

ΕΘΝΙΚΑ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...