Νόμιμη η τοποθέτηση αντιπυραυλικών σε ταράτσες του Λονδίνου εν όψει Ολυμπιακών

Νόμιμη η τοποθέτηση αντιπυραυλικών σε ταράτσες του Λονδίνου εν όψει Ολυμπιακών
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε το αίτημα ομάδας κατοίκων του Λονδίνου που ζητούσαν να εξεταστεί το σχέδιο του υπουργείου Άμυνας της χώρας για την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραύλων στις στέγες των σπιτιών τους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πολυώροφου κτιρίου του Λέιτονστοουν, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο, το οποίο αποτελεί μία από τις έξι τοποθεσίες όπου το υπουργείο θέλει να τοποθετήσει τα αντιαεροπορικά συστήματα, στα τέλη της εβδομάδας.

Ο δικαστής έκρινε ότι οι ένοικοι του κτιρίου έχουν «παρανοήσει» το είδος του εξοπλισμού που θα αναπτυχθεί και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει.

Οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η ζωή τους θα διέτρεχε κίνδυνο και επιπλέον θα παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους από την τοποθέτηση των πυραυλικών συστημάτων, κάτι πρωτάκουστο σε καιρό ειρήνης.

Το υπουργείο Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του, «ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, όχι για το πιο πιθανό».

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...