Ν. Βούτσης: Πολιτική πράξη η παρουσία μας στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Ν. Βούτσης: Πολιτική πράξη η παρουσία μας στην δίκη της Χρυσής Αυγής

«Υποδηλώνει την απόφασή μας να μην συνεχίζουν να επωάζονται και κάποια στιγμή να σπάσουν όσα βγαίνουν από μέσα από το αυγό του φιδιού»

«Πολιτική πράξη η παρουσία μας στο δικαστήριο» δήλωσε εξερχόμενος από την δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της Βουλής που παρακολούθησε την σημερινή διαδικασία συνοδευόμενος από την Τασία Χριστοδουλοπούλου και τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την υποστήριξη στην δημοσιότητα της δίκης και την στράτευση με τους Ευρωπαίους πολίτες και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την λήψη μέτρων κατά της ρατσιστικής και ξενοφοβικής βίας. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η παρουσία μας εδώ υποδηλώνει την απόφαση μας να μην συνεχίζουν να επωάζονται και κάποια στιγμή να σπάσουν όσα βγαίνουν από μέσα από το αυγό του φιδιού».

Η δήλωση του κ. Βούτση στους δημοσιογράφους είναι η εξής: «Υποδηλώνουμε σαφώς την επιμονή μας να μην επωάζεται το αυγό του φιδιού στην Ευρώπη και στη Ελλάδα και την υποστήριξή μας στη δημοσιότητα της δίκης ως κίνητρο για να την παρακολουθούν συμπολίτες μας, την επιμονή μας να στρατευόμαστε μαζί με τους Ευρωπαίους πολίτες στην πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, όπου καταδικάζονται απολύτως και ζητούν να ληφθούν μέτρα στα ευρωπαϊκά κράτη όλα τα φαινόμενα που συνεχώς αναπαράγονται της ρατσιστικής ξενοφοβικής βίας.

Πέρα των δικαστών η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης παίρνει και θα πάρει όλα τα μέτρα, έτσι ώστε με αυστηρή τήρηση των κανόνων και των εγγυήσεων του δικαιϊκού μας συστήματος να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αποτελέσματα. Η παρουσία μας εδώ είναι μία παρούσα πολιτική πράξη και παρέμβαση σε κλίμακα της Ευρώπης, της χώρας μας και υποδηλώνει την απόφασή μας να μην συνεχίζουν να επωάζονται και κάποια στιγμή να σπάσουν όσα βγαίνουν από μέσα από το αυγό του φιδιού».

Από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, δια του συνηγόρου Κώστα Παπαδάκη τέθηκε και πάλι σε δηλώσεις του το αίτημα να ισχύσει η υπουργική απόφαση του Ιουνίου του 2016, επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου, με την οποία ορίστηκε το Εφετείο της Αθήνας ως ο κύριος τόπος διεξαγωγής της δίκης.

Η Πολιτική Αγωγή τονίζει πως η διοίκηση του Εφετείου έχει δεσμευτεί για την απαλλαγή των μελών της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από άλλα καθήκοντα ώστε να μπορεί το δικαστήριο να συνεδριάζει περισσότερες, με τουλάχιστον 15 συνεδριάσεις ανά μήνα για τις περισσότερες εκ των οποίων καταβάλλεται προσπάθεια να διεξάγονται στο Εφετείο.

Για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου έχουν οριστεί συνολικά 26 συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι 7 έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Η δίκη για εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και το δικαστήριο έχει κάνει 288 συνεδριάσεις. Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ανάγνωσης εγγράφων που προσκόμισαν οι κατηγορούμενοι, με σειρά στην υπεράσπιση του βουλευτή Λαγού η οποία προσκόμισε περίπου 2.000 σελίδες για ανάγνωση στο δικαστήριο.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346148-N-Boytses-Politike-praxe-e-paroysia-mas-sten-dike-tes-CHryses-Ayges ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...